HTC verwijdert ‘AMOLED’ op doosje HTC Desire

Redactie
26 augustus 2010, 12:00
1 min leestijd
HTC verwijdert ‘AMOLED’ op doosje HTC Desire
HTC Desire trackball en interface

Hoe weet je of je een HTC Desire met een SLCD-scherm of met een AMOLED-scherm hebt gekocht? Een bezoeker van Android Planet kocht onlangs een HTC Desire en merkte op dat het woordje ‘AMOLED’ op het doosje is verdwenen. Betekent dit dat de nieuwste Desire’s en Nexus One’s al een SLCD-scherm hebben, of bereidt HTC zich alvast voor op de komst van de nieuwe schermen?

Hieronder is de situatie voor en na de tijd te zien.

Lees verder na de advertentie.

amoled desire voor-na

Eén ding is zeker: staat er op het doosje ‘AMOLED’, dan betekent dit dat er een telefoon in zit met een AMOLED-scherm. Wanneer AMOLED ontbreekt is het onduidelijk of het toestel een AMOLED of SLCD-scherm heeft.

Door een tekort aan AMOLED-schermen gaat HTC telefoons als de Desire en Nexus One leveren met een zogenaamd Super LCD-scherm. SLCD-schermen hebben een vijf keer lager stroomverbruik dan AMOLED-schermen en een grote inkijkhoek.

HTC liet onlangs weten dat in de toekomst zowel AMOLED als SLCD schermen gebruikt gaan worden. Afgezien van de Desire en de Nexus One is het onduidelijk welke toestellen van AMOLED en welke van SLCD voorzien gaan worden.

Tipgever: Peter

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Nexus
Merk: HTC
Device: HTC Desire

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire
HTC Desire
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's