HTC Vision: Android-toestel met QWERTY-toetsenbord

htc touch pro2HTC is bezig om een Android-toestel met QWERTY-toetsenbord te ontwikkelen, onder de codenaam HTC Vision. Het gaat om een toestel met een schermresolutie van 800 x 480 pixels. Wat specificaties betreft is de HTC Vision enigszins vergelijkbaar met de HTC Desire. Het gaat dus om een high-end toestel, voorzien van Android 2.1 of 2.2. De naam ‘Vision’ is waarschijnlijk nog een codenaam, die later zal worden vervangen. Tot nu toe heeft HTC maar één Android-toestel met fysiek QWERTY-toetsenbordje uitgebracht: de inmiddels legendarische G1.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Wel bracht HTC nog een Windows Mobile-toestel met een dergelijk toetsenbordje uit, de HTC Touch Pro2 (zie foto). HTC gaf eerder aan dat ze van plan zijn om voor Android ook weer uit te brengen. Concurrenten hebben dat al wel gedaan, zoals de LG GW620 en de Motorola Milestone. Er zijn nog meer namen van toestellen gelekt: de HTC LED en de HTC Glacier. Hierover is nog niets bekend.

Bron: Tweakers

htc-glacier-led-vision

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.