Virtual reality-bril HTC Vive gaat 799 dollar kosten

Erwin Vogelaar
21 februari 2016, 16:22
1 min leestijd
Virtual reality-bril HTC Vive gaat 799 dollar kosten

De HTC Vive gaat maar liefst 799 dollar kosten. De virtual reality-bril is vanaf april te koop.

Lees verder na de advertentie.

HTC Vive prijs

Eindelijk is bekend hoe duur de HTC Vive gaat zijn en het valt niet mee. De virtual reality bril gaat voor maar liefst 799 dollar over de toonbank. Vanaf 29 februari start de voorverkoop voor HTC’s stap in de virtual reality-markt, terwijl de bril in april naar de kopers verscheept wordt. Concurrentie Oculus Rift doet het een een stukje goedkoper met 599 dollar.

HTC Vive prijs

Dit is ook niet heel gek, want HTC levert geavanceerdere technologie met de bril mee. Voor 799 dollar krijg je namelijk naast de bril zelf ook twee speciale draadloze controllers waarmee je handbewegingen geregistreerd worden en in de game worden verwerkt. De belangrijkste toevoeging is echter vooral twee draadloze apparaten die je in de hoeken van een ruimte hangt waarna de HTC Vive weet waar in de ruimte jij je bevindt. Hierdoor worden je stappen in het echt overgezet naar bijvoorbeeld een game.

Hoewel LG net een eigen virtual reality-bril heeft onthuld dat aangesloten wordt aan het nieuwe vlaggenschip LG G5, werkt de HTC Vive niet met een smartphone. De bril moet eerst aangesloten worden aan een sterke pc dat voor alle beelden zorgt. Aansluiten gaat via een hub dat alle data verzamelt van de verschillende onderdelen.

HTC Vive euro

Het is nog niet bekend wat de HTC Vive voor Nederlanders gaat kosten. De Oculus Rift kost in Europa al een flinke 699 euro, dus het zou ons niet verbazen als de HTC Vive uiteindelijk voor zo’n 899 euro verkocht gaat worden. Hier krijgen we waarschijnlijk pas zekerheid over op 29 februari als de voorverkoop start.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Gizmodo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu