HTC Vive verschijnt in april voor 899 euro

Gijs Ettes
29 februari 2016, 8:51
1 min leestijd
HTC Vive verschijnt in april voor 899 euro

HTC brengt zijn virtual reality-bril Vive in april in de Benelux uit voor 899 euro, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Vanaf vandaag zijn pre-orders voor de bril te plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

HTC Vive release en prijs

De prijs voor de Amerikaanse markt werd vorige week al bekendgemaakt en bedraagt 799 dollar. In Europa gaat de HTC Vive  899 euro kosten, waarmee hij duurder is dan concurrent Oculus Rift, die exclusief verzending voor 699 wordt verkocht. Het prijsverschil wordt gerechtvaardigd door de accessoires die met de Vive worden meegeleverd. Naast de bril krijgen kopers twee draadloze controllers, een headset, dock en de basisstations. De Rift wordt zonder controllers geleverd.

HTC Vive release

Met 899 euro ben je echter nog niet klaar; de Vive moet aan een krachtige computer worden gekoppeld  om te gebruiken. Als grafische kaart moet er minstens een Nvidia GTX 970 of  AMD Radeon R9 290 aan boord zijn. Overigens kun je de headset van de Vive koppelen aan een smartphone, zodat je telefoongesprekken kunt voeren. Daarnaast heeft de vr-bril de mogelijkheid om inkomende berichten en agenda-afspraken te tonen.

Android Planet kon de HTC Vive afgelopen  september al eens testen. De vr-bril, die HTC in samenwerking met Valve ontwikkelde, heeft ingebouwde sensoren die samenwerken met basisstations die je in hoeken van de kamer plaatst. Die voorkomen dat je ergens tegenaan loopt. Zodra de sensoren opmerken dat je in de buurt van een muur komt, toont de virtuele wereld opeens een soort digitale kooi die aangeeft waar de bewegingsruimte ophoudt. Lees er meer over in onze HTC Vive preview.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu