HTC brengt eigen virtual reality-bril in april uit

Gijs Ettes
9 december 2015, 8:49
1 min leestijd
HTC brengt eigen virtual reality-bril in april uit

De HTC Vive werd afgelopen maart aangekondigd en zal vanaf april dan eindelijk voor het brede publiek verkrijgbaar worden. Dat heeft HTC bekendgemaakt in zijn blog.

Lees verder na de advertentie.

HTC Vive release

Lang bestond er onduidelijkheid over de HTC Vive release en of we überhaupt nog met de virtual reality-bril van de Taiwanese fabrikant aan de slag zouden kunnen. De HTC Grip, de wearable die gelijktijdig werd aangekondigd, werd de afgelopen maanden meerdere keren uitgesteld en zo`n lot leek ook de Vive beschoren. Geruchten gaan dat de Grip in februari 2016 verschijnt. Van de Vive weten we dat hij in ieder geval vanaf  april te koop wordt. Dat is iets later dan de consumentenversie van de Oculus Rift, die in het eerste kwartaal van 2016 verschijnt. Begin volgend jaar maakt HTC al wel 7000 extra modellen voor ontwikkelaars beschikbaar.

Tijdens de IFA in september konden we al even aan de slag met de Vive, die in samenwerking met gamebedrijf Valve werd  ontwikkeld. In de bril zijn sensoren verwerkt die de omgevingen in de gaten houden, zodat  je niet plotseling tegen een muur op botst. Zodra de sensoren, die samenwerken met twee kastjes in beide hoeken van de kamer, opmerken dat je in de buurt van een muur komt, toont de virtuele wereld opeens een soort digitale kooi. Die geeft aan waar je mag bewegen, en waar de bewegingsruimte ophoudt.

Lees onze hands-on met de HTC Vive

Het laatste nieuws over HTC

Bron: HTC Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu