De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC Vive Pre gaat op 29 februari in de voorverkoop

Erwin Vogelaar
11 januari 2016, 19:11
2 min leestijd
HTC Vive Pre gaat op 29 februari in de voorverkoop

De HTC Vive Pre zal vanaf 29 februari in de voorverkoop te bestellen zijn. De prijs wordt door HTC pas kort voor de start van de verkoop bekendgemaakt.

Lees verder na de advertentie.

HTC Vive voorverkoop

Het zijn spannende tijden voor HTC. Het bedrijf zegt  de focus minder op smartphones te leggen en meer op vr en wearables. De Vive is daar een groot onderdeel van. De vr-bril is een gewaagd product voor HTC, want virtual reality is een nieuwe technologie die  zich nog moet bewijzen. Op 29 februari zal deze gewaagde sprong zich moeten gaan bewijzen, want dan is de bril te bestellen.

De HTC Vive Pre zal vervolgens in april worden verscheept. Het is nog niet bekend hoeveel brillen er in die maand geleverd kunnen worden. Toen concurrent Oculus de voorverkoop startte voor de Oculus Rift, stond de maand van release nog op maart. Als je op dit moment een Oculus Rift bestelt, kun je de bril pas in juni verwachten. Met de ervaring van HTC op het gebied van hardwareproductie zou daar in theorie geen probleem moeten zijn.

HTC Vive prijs

De grote vraag die overblijft is wat de prijs van de Vive Pre  wordt. De Oculus Rift valt hoger uit dan de verwachtingen. De bril kost namelijk 699 dollar, terwijl we er in Europa 799 euro plus 40 euro verzendkosten voor moeten neerleggen. De HTC Vive Pre oogt geavanceerder dan de Oculus Rift, met een camera aan de voorkant en losse sensoren om je lichaamsbewegingen in een ruimte te registreren. Daarnaast heeft Oculus al bekendgemaakt verlies te lijden op de Rift, maar kan HTC zich dat op dit moment wel permitteren? HTC zal de prijs pas vlak voor de start van de voorverkoop onthullen.

HTC Vive voorverkoop

Zowel de HTC Vive Pre als de Oculus Rift zijn vr-brillen die enkel gebruikt kunnen worden met een krachtige desktop-computer. Het idee van de technologie is dat je volledig ondergedompeld wordt in een 3d-ervaring. Op dit moment ligt de focus van de brillen voornamelijk nog op games. Er zijn ook goedkopere oplossingen voor virtual reality, bijvoorbeeld Google Cardboard of Gear VR waarmee de kracht en het scherm van je smartphone gebruikt wordt.

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu