HTC werkt aan eigen NFC-technologie CloseConnect

htc-closeconnectHTC is bezig met het in eigen huis ontwikkelen van NTC-technologie. De meest recente ontwikkeling: het patenteren van CloseConnect, een oplossing om draadloos te kunnen communiceren. CloseConnect bestaat uit een combinatie van hardware en software om mobiele apparaten met elkaar te koppelen, draadloze netwerken te configureren en informatie onderling te delen. Ook near field communication (NFC) hoort daarbij.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat HTC daarbij een eigen weg inslaat en niet wacht op wat de plannen van Google zijn, is misschien opmerkelijk, maar past ook wel een beetje bij het karakter van het bedrijf. Met HTC Sense probeerde HTC zich ook al te onderscheiden van de mainstream Android-toestellen. En qua toestelontwerpen probeert HTC een eigen lijn te volgen en niet zomaar bestaande toestellen te imiteren. CloseConnect komt beschikbaar op smartphones en tablets, al is het nog de vraag of het zowel op Android als op Windows Phone zal gaan werken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.