‘HTC werkt aan nieuwe Google-smartphone Nexus 5 met een 1080p-scherm’

Redactie
25 september 2012, 8:35
1 min leestijd
HTC

Het gerucht gaat nog steeds dat Google dit jaar meerdere Nexus-toestellen gaat introduceren. Het is mogelijk dat er vijf nieuwe toestellen komen om de vijfde verjaardag van Android te vieren, maar het kan goed dat Google de mogelijkheid aan alle telecomfabrikanten biedt om een eigen Nexus-toestel te ontwikkelen. Naast het rijtje van LG, Sony en Samsung zou ook HTC aan een eigen Nexus-smartphone werken die op de imposante HTC One X 5 is gebaseerd. Over het betreffende toestel zijn al specificaties gelekt.

De anonieme bron van het nieuws meldt dat hij is geïnformeerd door een betrouwbare medewerker van HTC, maar publiceert geen bewijzen om dit hard te maken. HTC’s Nexus-toestel, dat de Nexus 5 zou moeten gaan heten, draait op Android 4.1.2 en bevat Project Butter-verbeteringen, extra lockscreen-functionaliteiten en een aantal tweaks en bugfixes. De hardware van de Nexus 5 zou bestaan uit een 5 inch 1080p-scherm, Qualcomm Snapdragon S4 Pro quadcore-processor, 12 megapixelcamera, 2 megapixelcamera aan de voorkant en een grote batterij van 2.500 mAh. Het toestel zou tot 64GB aan opslagruimte moeten ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel je alle geruchten rondom Nexus-toestellen met een korreltje zout moet nemen, wordt het steeds aannemelijker dat Google verschillende telecomfabrikanten een eigen smartphone met Vanilla Android – Android zoals Google het graag ziet – laat uitbrengen. Als we naar de geschiedenis van Nexus-toestellen kijken, hebben we binnen enkele maanden zekerheid. Normaliter wordt de nieuwe Nexus in november aangekondigd, waarna deze in december of januari in Nederland verkrijgbaar is.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu