De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

HTC wijzigt strategie in 2012, volgende vlaggenschip zal HTC Elite gaan heten

Redactie
19 december 2011, 17:02
1 min leestijd
HTC wijzigt strategie in 2012, volgende vlaggenschip zal HTC Elite gaan heten
HTC wijzigt strategie in 2012, volgende vlaggenschip zal HTC Elite gaan eten

Boy Genius Report heeft van een betrouwbare bron vernomen dat HTC haar strategie in 2012 gaat aanpassen. Zo zal de Taiwanese fabrikant minder telefoons gaan uitbrengen in 2012 dan ze dit jaar heeft gedaan en zal de fabrikant bijna geen nieuwe apparaten op de markt brengen in het eerste kwartaal van 2012. BGR weet ook te melden dat het volgende Android-vlaggenschip de HTC Elite zal gaan heten en dat deze voorzien zal zijn van Ice Cream Sandwich en Beats Audio.

Dat HTC haar strategie wijzigt ligt in de lijn der verwachtingen. Hoewel het bedrijf de afgelopen jaren recordkwartaal na recordkwartaal wist te boeken kwam daar bij de laatste kwartaalcijfers abrupt een einde aan. Vooral de opkomst van Samsung speelt HTC parten. Dat HTC voorlopig niet al te veel toestellen zal uitbrengen heeft er ook mee te maken dat ze eerst HTC Sense zal moeten aanpassen aan Ice Cream Sandwich. De HTC Elite moet het nieuwe toptoestel worden en zal de concurrentie moeten aangaan met de Samsung Galaxy S III die over enkele maanden wordt verwacht.

Lees verder na de advertentie.

Naast Android is HTC zich ook meer toe aan het leggen op Windows Phone. De fabrikant zou bezig zijn met een telefoon te maken met het mobiele besturingssysteem van Microsoft met een 4.7 inch scherm en 4G LTE. Het toestel dat veel weg zou hebben van de HTC Titan is bedoeld voor de Amerikaanse markt. Hoewel critici lovend zijn over Windows Phone lukt het Microsoft voorlopig nog niet om veel marktaandeel te veroveren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu