HTC wil eigen applicatiewinkel openen

Redactie
8 november 2010, 15:01
2 min leestijd
HTC wil eigen applicatiewinkel openen
htc app store

HTC heeft aangekondigd dat HTC van plan is om een eigen shop te openen, waar ze content en apps voor hun smartphones gaan aanbieden. Het nieuws is te lezen in de Financial Times. De Taiwanese toestelfabrikant is bezig om personeel in te huren voor de lancering. In de shop vind je straks ebooks, tijdschriften, applicaties en mogelijk ook aanvullende diensten. Het gaat om meer dan alleen Android, want ook Windows Phone 7 zal als platform van de partij zijn.

Content zal dan voor beide platformen beschikbaar komen en misschien zullen er zelfs toestellen worden verkocht. HTC probeert zich op deze manier te differentiëren van andere toestelmakers die met Android bezig zijn. Vorige maand zei concurrent Acer nog dat ze ook een ‘volgende generatie’ app store willen maken.

Lees verder na de advertentie.

HTC was een jaar geleden nog een van de weinige makers van Android-smartphones en boekt nog steeds erg goede resultaten. In vergelijking met een jaar geleden werd de omzet meer dan verdubbeld (naar $2,51 miljard), zo bleek na de bekendmaking van de cijfers over het derde kwartaal. Maar Samsung zit HTC op de hielen. HTC huurt nu content editors in, die vanuit Taiwan gaan werken. Later groeit het team tot zo’n 100 mensen, op verschillende locaties wereldwijd.

HTC zei in een reactie dat ze zeer snel groeien en een brede variatie aan medewerkers inhuren: marketeers, ontwikkelaars, technische schrijvers en anderen. “We are always exploring new areas we can add value to our customers but we can`t comment on our future plans.“ Een tijdje geleden zei CEO Peter Chou van HTC nog dat hij weinig nut zag in een eigen app store van HTC. Maar hij gaf ook aan dat het niet meer voldoende was om de HTC Sense-skin aan te bieden. “It is not enough to be skin-deep. We need to go bone-deep.“

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu