Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC brengt Wildfire-reeks terug, maar eigenlijk ook niet

Rens Blom
14 augustus 2019, 13:04
2 min leestijd
HTC brengt Wildfire-reeks terug, maar eigenlijk ook niet

In een nieuwe poging om marktaandeel te heroveren, brengt HTC na jaren weer een smartphone uit in de Wildfire-reeks. Maar nu de Wildfire X officieel is gepresenteerd, blijkt het toestel nauwelijks van HTC te zijn. Hoe zit dat?

Lees verder na de advertentie.

HTC Wildfire X aangekondigd

Misschien zegt de naam Wildfire je niets. Dat kan, want de eerste HTC-smartphone in de Wildfire-reeks verscheen alweer negen jaar geleden. Later kwamen er meer modellen. De serie groeide uit tot een succes, maar werd later beëindigd toen HTC andere toestellen introduceerde.

Anno 2019 heeft de smartphonetak van HTC geen rol van betekenis meer en probeert de fabrikant allerlei strategieën om de toestelverkoop te stimuleren. De nieuwste zet is de reïncarnatie van de iconische Wildfire-naam. Het eerste nieuwe model is de Wildfire X, een budgettoestel dat vooralsnog alleen in India verschijnt.

HTC Wildfire X

Hoewel alles doet vermoeden dat de Wildfire X een typische HTC-smartphone is, is dat niet het geval. Het toestel wordt geproduceerd door het Indiase merk InOne Smart Technology, een merk dat in India bekend is van zijn Lava-smartphones. De Wildfire X is een vergelijkbaar model maar met de HTC-naam, waarvoor de fabrikant licentiegeld betaalt aan het noodlijdende HTC. Het toestel kost omgerekend 120 euro en hieronder vatten we de belangrijkste specs voor je samen.

  • 6,22 inch-hd-scherm
  • MediaTek Helio P22-processor
  • 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte
  • Drie camera’s achterop
  • 3300 mAh-accu

Wildfire X waarschijnlijk niet naar Nederland

De HTC Wildfire X is ontwikkeld in en bedoeld voor India. Mogelijk dat HTC de smartphone in meer landen uitbrengt, maar in Nederland hoort hier waarschijnlijk niet bij. Eerder dit jaar zou de fabrikant hier de Desire 12s lanceren, een budgetsmartphone met het oude Android 8.1 (Oreo). Het is onbekend of het toestel daadwerkelijk in de Nederlandse winkels is verschenen.

Op dit moment is hij nergens te koop. HTC biedt hier nu drie smartphones aan: de betaalbare Desire 12, Desire 12 Plus en high-end U12 Plus van vorig jaar. Of daar nieuwe modellen bij komen, is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu