Gerucht: HTC maakt midrange X10 in januari officieel

Wouter Nijsen
20 december 2016, 12:31
1 min leestijd
Gerucht: HTC maakt midrange X10 in januari officieel

HTC introduceert volgende maand de opvolger van de One X9. De HTC X10 zou beschikken over midrange specificaties, een fraai design en relatief lage adviesprijs.

Lees verder na de advertentie.

‘HTC One X10 release in januari’

Dat meldt althans MyDrivers. Volgens de bron wordt de smartphone in januari aangekondigd, al is het nog onduidelijk wanneer ‘ie precies in de winkels ligt. Er wordt gesproken over een adviesprijs van 288 dollar, omgerekend zo’n 277 euro. Voor dit bedrag biedt de HTC X10 een 5,5 inch-full-hd-scherm, een MediaTek Helio P10-chip met 3GB RAM en 13 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie.

Ook lijkt de X10 – net als zijn voorganger – over een metalen design te beschikken met een platte achterkant. Meer over het toestel is nog bekend, ook weten we niet of het straks ook naar de Benelux komt. De HTC One X9 kreeg wel een Europese release, maar was hier voor een korte tijd moeilijk verkrijgbaar.

De verwachting is dat HTC een aantal maanden later ook met een nieuw vlaggenschip komt. De HTC 11, zoals het toestel waarschijnlijk heet, zou over een 5,5 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels), Snapdragon 835-chip en een dubbele 12 megapixel-camera beschikken. Daarnaast verwachten we dat de HTC 11 draait op Android 7.0 met de nieuwste versie van de Sense-skin. Het toestel wordt mogelijk in april 2017 aangekondigd.

Wil je niet zo lang wachten, dan kun je de HTC 10 overwegen. Dit toestel beschikt over een fraai design en vlotte hardware en haal je tegenwoordig voor 530 euro in huis. Bekijk hieronder de beste HTC 10 aanbiedingen. Meer over het toestel lees je in de HTC 10 review.

HTC Desire 610

HTC Desire 610 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC Desire 610 prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

Lees ook het laatste HTC-nieuws

Bron: MyDrivers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu