De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Huawei-toestellen worden bijgewerkt naar Android 6.0

Wouter Nijsen
17 oktober 2015, 10:05
2 min leestijd
Deze Huawei-toestellen worden bijgewerkt naar Android 6.0

Het is duidelijk welke Huawei-toestellen van een Android 6.0-update worden verzien. De update-plannen van de Chinese smartphonefabrikant zijn namelijk online verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Android 6.0-update

In totaal worden 14 toestellen van Huawei bijgewerkt naar Android 6.0 Marshmallow. Het gaat hierbij om de meeste high-end smartphones die de fabrikant de laatste tijd heeft uitgebracht. Ook worden er enkele toestellen van Honor, het submerk van Huawei, in het rijtje genoemd.

Het is onduidelijk wanneer Android 6.0 Marshmallow wordt uitgerold naar de genoemde toestellen. Huawei staat er niet om bekend haar smartphones snel te updaten, waardoor het nog (heel) lang kan duren voordat jouw toestel wordt bijgewerkt. Zo is voor  de Ascend Mate 7, een populair toestel dat vorig jaar werd uitgebracht, pas sinds kort Android 5.1 (Lollipop) beschikbaar.  Wel gaan er geruchten dat de eerste Android 6.0-updates in november door Huawei worden uitgerold.

Dit brengt Android 6.0 Marshmallow

Huawei legt over Android haar eigen EMUI-skin, een vrij zware skin die veel visuele aanpassingen doorvoert en hierdoor ietwat lijkt op Apples iOS. Het is nog onduidelijk welke nieuwe functies EMUI krijgt met Android 6.0. Het nieuwe besturingssysteem  brengt onder meer de slimme zoekfunctie Google Now on Tap, waarmee je binnen apps direct relevante informatie kunt opvragen. Ook nieuw is de mogelijkheid om afzonderlijke app-permissies te beheren en Doze, een functie waarmee de accuduur van je Android aanzienlijk kan worden verlengd.

lg g4 android 6.0

Android Marshmallow kan het opslaggeheugen van toestellen uitbreiden dankzij het zogenoemde adoptable storage. Deze functie telt het geheugen van een micro-sd-geheugenkaartje op bij de interne opslag, zonder dat dit beperkingen voor apps en app-data met zich meebrengt.

Voor de meest recente data kun je ons Android Marshmallow update-overzicht raadplegen!

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: EMUI
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu