De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de Android Oreo-update voor Huawei-smartphones eruit

Thomas Haenen
6 oktober 2017, 13:13
2 min leestijd
Zo ziet de Android Oreo-update voor Huawei-smartphones eruit

Ook Huawei gaat in de komende maanden enkele van zijn smartphones voorzien van een Android 8.0-update. Enkele nieuwe features en aanpassingen in het design zijn nu al gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Android Oreo-update in de maak

Hoewel Google de definitieve versie van Android Oreo eind augustus vrijgaf, moet er nog veel gebeuren voordat de nieuwe software uitrolt naar andere smartphones. Zo maakt elke fabrikant zijn eigen aanpassingen aan Android, die eerst nog doorgevoerd moeten worden in Oreo. Zo ook bij Huawei. De EMUI-skin van het bedrijf maakt relatief verregaande aanpassingen aan Android en dat kost tijd.

Android 8.0 (Oreo) voor Huawei-smartphones laat dan ook nog wel even op zich wachten. Een voorlopige versie van de nieuwe software is echter nu al uitgelekt via XDA Developers. Het gaat om een update voor de Huawei Mate 9, die het toestel tilt naar Android 8.0 en EmotionUI 6.0. Net als nu combineert het bedrijf de nieuwe Android-features met een eigenzinnige eigen interface.

Notificatiekanalen en zwevende navigatiebalk

Met Android 8.0 introduceert Google onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Ook wordt het accuverbruik van apps op de achtergrond aangepakt. Met notificatiekanalen krijg je daarnaast meer grip op welke notificaties een app je wel of niet mag sturen. Daarnaast biedt Oreo betere ondersteuning voor het automatisch invullen van wachtwoorden door wachtwoordmanagers. Al deze functies zullen ook onderdeel zijn van Huawei’s update, zo blijkt uit de screenshots.

De Chinese fabrikant voegt daarnaast ook nog zelf enkele features toe. Zo staat in de instellingen nu een optie om de schermresolutie aan te passen. Hoewel de Mate 9 standaard een resolutie van 1920 bij 1080 pixels heeft, kun je deze handmatig verlagen naar 1280 bij 720 pixels. Zo’n lagere resolutie beperkt het stroomverbruik.

Ook geeft Huawei je enkele opties voor de navigatiebalk. Je kunt een knop toevoegen om deze uit beeld te halen, of zelfs kiezen voor een zwevend ‘navigatiedock’. Met die laatste optie wordt de zwarte balk onderaan in beeld vervangen door een set zwevende knoppen die je overal kunt plaatsen. Tot slot lijkt Huawei een groot aantal aanpassingen op de achtergrond door te voeren, zoals ondersteuning voor Project Treble. Dat moet in de toekomst voor snellere updates zorgen.

Het is nog altijd onduidelijk welke Huawei-smartphones allemaal een update naar Android Oreo ontvangen. De verwachting is dat nieuwe vlaggenschepen als de Mate 9 en de Huawei P10 bijgewerkt worden, maar of en welke oudere smartphones aan bod komen is nog onbekend. De Huawei Mate 10, die op 16 oktober aangekondigd wordt, loopt waarschijnlijk al direct op Oreo.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu