Deze Huawei-smartphones krijgen een Android 8.0-update

Thomas Haenen
17 oktober 2017, 10:43
2 min leestijd
Deze Huawei-smartphones krijgen een Android 8.0-update

Huawei heeft eindelijk zijn updateplannen voor Android 8.0 (Oreo) ontvouwd. Ook belooft het bedrijf snellere, volledigere beveiligingsupdates voor vrijwel al zijn smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Android Oreo-updates

Slechts een handjevol Huawei-smartphones wordt naar Android Oreo bijgewerkt, zo laat de fabrikant weten. Voor de Huawei Mate 9 rolt de update binnen drie tot vier weken uit, waarna de Huawei P10 en P10 Plus ‘in de nabije toekomst’ volgen. De software wordt inmiddels druk getest; zo is er sinds kort een Android Oreo-bèta beschikbaar voor de Mate 9.

Android 8.0 introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Ook wordt het accuverbruik van apps op stand-by teruggedrongen en zijn notificatiekanalen toegevoegd.

Huawei Android Oreo-updates

Met de update worden de toestellen tevens voorzien van EMUI 8.0, de nieuwste versie van Huawei’s skin. Het is dezelfde software als op de onlangs aangekondigde Huawei Mate 10 Pro. Hoewel er visueel weinig veranderd is, zorgt de update er volgens Huawei wel voor dat apps sneller starten. Ook zijn er enkele camera-opties toegevoegd en kun je vanuit de notificaties een app in splitscreen openen.

Regelmatige beveiligingsupdates

Veel andere Huawei-smartphones vallen daarmee buiten de boot. Vooral de goedkopere modellen blijven steken op hun huidige software. Daaronder vallen onder andere de Huawei P10 Lite en P8 Lite (2017), smartphones die slechts enkele maanden oud zijn.

Toch is er ook voor bezitters van deze toestellen goed nieuws. Huawei kondigde tevens een nieuw beleid voor beveiligingsupdates aan. Google geeft maandelijks deze updates vrij, om bescherming te bieden aan kwetsbaarheden in Android. Vervolgens is het aan fabrikanten om de software uit te rollen. Huawei bracht tot nu toe maar zelden deze updates uit, maar daar komt verandering in.

High-end Huawei-smartphones, zoals de Mate- en P-serie, krijgen deze beveiligingsupdates straks maandelijks, zo belooft het bedrijf. Midrange smartphones worden om de twee maanden bijgewerkt, terwijl zelfs de goedkoopste Huawei-smartphones om de drie maanden een beveiligingsupdate ontvangen. Of de fabrikant zich aan die belofte weet te houden, en voor hoe lang de ondersteuning na de release van een toestel geldt, is onbekend.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu