De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Huawei brengt Android Pie-update in september naar P20 (Pro)’

Wouter Nijsen
20 augustus 2018, 15:03
2 min leestijd
‘Huawei brengt Android Pie-update in september naar P20 (Pro)’

Het lijkt erop dat Huawei al volgende maand begint met het updaten van zijn belangrijkste Android-smartphones. Allereerst is de P20-serie aan de beurt, waarna andere high-end toestellen en goedkopere devices moeten volgen.

‘Huawei Android Pie-update komt al snel’

Dat meldt Mybroadband, een nogal onbekende website, waardoor het niet helemaal zeker is of de informatie daadwerkelijk klopt. De bron zegt echter van Huawei zelf te hebben vernomen dat de Chinese fabrikant al snel met een Android Pie-update komt. Tijdens technologiebeurs IFA, dat van 31 augustus tot 5 september in Berlijn plaatsvindt, zou het bedrijf de nieuwste versie van zijn EMUI-software onthullen. EMUI 9.0 is gebaseerd op Android 9.0 (Pie) en moet kort daarna voor de eerste toestellen verschijnen.

Huawei is plan de P20-serie, die bestaat uit de P20, P20 Pro en P20 Lite, in september te updaten. Het is aannemelijk dat de focus eerst op de duurdere P20 Pro en P20 ligt, en later een update voor de betaalbare P20 Lite verschijnt. Daarna wordt de Mate-serie, waar bijvoorbeeld de Mate 10 Pro bij hoort, bijgewerkt. Huawei zegt dat dit ‘in de toekomst’ gebeurt, maar geeft geen duidelijke planning.

Plannen van andere fabrikanten

Huawei is niet de enige fabrikant die zijn updateplannen voor Android Pie bekendmaakt. Eerder werd duidelijk welke toestellen HTC, Sony en Motorola gaan updaten. Bij HTC gaat het om slechts vier smartphones: de HTC U12 Plus, U11 Plus, U11 en U11 Life. Sony werkt zijn XZ2-, XZ1- en XA2-toestellen bij naar Pie, maar laat oudere toestellen vallen. Ook de Xperia L2, die een aantal maanden geleden verschijnt, krijgt geen update. Motorola werkt onder meer de Moto G6, Moto G6 Plus en G6 Play bij, maar geeft de Moto E5-serie geen update.

Overzicht: deze toestellen krijgen een Android Pie-update

De verwachting is dat Huawei later zijn goedkopere smartphones bijwerkt. Zo is het aannemelijk dat de P Smart en onlangs uitgebrachte P Smart Plus ook een Android Pie-update ontvangen. Nog goedkopere modellen, zoals de Y6 (2018), vallen waarschijnlijk buiten de boot.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: Mybroadband
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu