De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei brengt eigen Play Store-alternatief AppGallery naar meer smartphones

Thomas Haenen
24 april 2018, 16:13
2 min leestijd
Huawei brengt eigen Play Store-alternatief AppGallery naar meer smartphones

Huawei gaat vanaf dit voorjaar een eigen alternatief voor de Play Store meeleveren op veel smartphones. Deze AppGallery is nu al beschikbaar op de Huawei P20, maar komt binnenkort ook naar andere toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei AppGallery komt naar meer smartphones

De Huawei AppGallery wordt vanaf nu voorgeïnstalleerd op alle Huawei-smartphones, zo laat het bedrijf weten op zijn website. De Huawei P20 en P20 Lite, die eind maart verschenen, hebben de app als eerste, maar alle toestellen die de rest van het jaar verschijnen, kunnen ‘m ook verwachten. Daarnaast zegt Huawei de AppGallery dit kwartaal uit te rollen naar ‘oudere smartphones’, al is onduidelijk hoeveel toestellen de update precies krijgen.

Huawei AppGallery

In de AppGallery vind je een selectie apps en games van Huawei en andere ontwikkelaars. Het aanbod is niet zo breed als de Play Store, waar inmiddels meer dan twee miljoen Android-apps te vinden zijn. Het lijstje van populairste apps toont op dit moment veelal onbekende applicaties. Grote populaire diensten als WhatsApp en Facebook ontbreken, en ook Googles eigen apps zijn aanwezig. Huawei zegt zich vooral te richten op familievriendelijke apps met een hoge gemiddelde beoordeling.

Lees ook: dit moet je weten over Huawei Mobile Services en AppGallery

Het is de vervanger van de HiApp Store, die het bedrijf tot nu toe enkel op Chinese smartphones plaatste. Huawei volgt het voorbeeld van onder andere Samsung en LG, die al langer een eigen variant van de Play Store meeleveren op hun smartphones. De AppGallery wordt wereldwijd uitgerold, zo laat Huawei weten. Huawei Nederland heeft bevestigd dat de app vanaf dit kwartaal ook op Nederlandse smartphones wordt geplaatst.

Download Huawei AppGallery voor Android

Mocht je niet kunnen wachten, dan is het ook mogelijk om de AppGallery als apk-bestand te downloaden via Huawei’s site. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je eigen Android-smartphone. Let op: de app werkt alleen op smartphones van Huawei en submerk Honor. Je kunt hem dus niet zomaar op je OnePlus 5T of Samsung Galaxy S9 installeren.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu