Huawei brengt begin 2018 eigen app-winkel naar Europa

Erwin Vogelaar
28 oktober 2017, 9:47
2 min leestijd
Huawei brengt begin 2018 eigen app-winkel naar Europa

In een poging om onafhankelijker te zijn van Googles Play Store, komt begin 2018 de Huawei AppStore naar Europa met een stapel applicaties. Ook komt Huawei met een eigen videodienst en thema-winkel.

Lees verder na de advertentie.

Huawei AppStore naar Europa

Huawei’s eigen app-winkel komt in het eerste kwartaal van 2018 ook naar Europa. De Huawei AppStore is een digitale winkel waar je apps vindt voor je smartphone. Dit is vergelijkbaar met de Play Store, maar dan met apps die je niet in Googles winkel terugvindt. Dit is voor Huawei een stap om iets onafhankelijker van Google te zijn, maar ook om meer geld te verdienen aan zijn enorme aantal gebruikers. Volgens het bedrijf maken er er dit moment 160 miljoen mensen actief gebruik van Huawei’s ecosysteem.

De Huawei AppStore staat vanaf het eerste kwartaal van 2018 vooraf geïnstalleerd op alle Huawei- en Honor-toestellen in Europa. Huawei stelt deals te hebben met vijftien verschillende app-makers en gameontwikkelaars, om apps voor deze appwinkel te maken.

huawei appstore

De Huawei AppStore is niet nieuw, maar het is wel voor het eerst dat de digitale winkel naar het Westen komt. Europa is dus eerder dan de Verenigde Staten. Volgens het bedrijf heeft de content in de winkel een gemiddelde reviewscore van 4,3 uit 5. In de AppStore vind je onder andere een dienst om nieuwe apps te ontdekken en worden er apps aangeraden gekeken naar jouw gebruik.

Videodienst

Bij de lancering van de appwinkel hoort ook een videodienst van Huawei. Verwacht hier echter niet teveel van. Huawei zegt samen te werken met twee aanbieders: The Milky Way en Atresmedia. De één heeft ongeveer vierduizend films en de ander is verantwoordelijk voor het verspreiden van Spaanse producties.

Het bedrijf zegt zowel lokale als internationale tv-series en films aan te bieden, zonder advertenties. Via de Huawei Themes Store-app kun je straks ook nieuwe themes voor je toestel kopen.

Huawei Mate 10 Pro

Volgende maand komt de Huawei Mate 10 Pro uit in Nederland, nog niet met deze AppStore. Lees onze preview voor alle informatie over dit nieuwe toestel.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu