Huawei Ascend Mate 7: 5 zaken die we weten over deze phablet

Gijs Ettes
29 augustus 2014, 9:27
2 min leestijd
Huawei Ascend Mate 7: 5 zaken die we weten over deze phablet
Ascend Mate 7 release

Over iets minder dan een week organiseert Huawei een persconferentie op de Berlijnse IFA waar het wederom een aantal nieuwe smartphones en producten gaat onthullen. Een van de toestellen die wordt verwacht, is de Ascend Mate 7. Over deze forse smartphone is al het nodige uitgelekt en hij lijkt – in tegenstelling tot zijn voorganger – wél in ons land te verschijnen. Maar wat weten we allemaal over de Mate 7? We zetten 5 zaken op een rij die op het moment van schrijven bekend zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. Betere specs

Kirin

Qua design heeft de Ascend Mate 7 veel weg van de forse HTC One Max die al eerder op de markt verscheen, maar met een dikte van 7,9 millimeter wordt de Huawei-telefoon een stuk slanker. Daarnaast heeft hij een iets lager gewicht van 185 gram. Niettemin is het apparaat goed voorzien. Het 6 inch-scherm heeft een 1080p-resolutie en onderhuids is een Kirin 920-chip te vinden met een octacore-processor. Deze heeft acht kernen met een kloksnelheid van 1,3GHz. Verder is er wederom 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbare opslagruimte aan boord en een tweetal camera’s met 13 en 5 megapixels. De Mate 7 draait uit de doos op Android 4.4.2 (KitKat) met de EmotionUI-skin van Huawei.

2. Vingerafdrukscanner

Untitled-3

Uit eerder gelekte foto’s blijkt dat de phablet van Huawei net als de HTC One Max een vingerafdrukscanner aan de achterzijde heeft. Deze bevindt zich iets onder de camera en kan waarschijnlijk gebruikt worden om het toestel te ontgrendelen en bepaalde delen van de interface (mappen en/of foto’s) te beveiligen. Bij de One Max vonden we de plaatsing niet bepaald fijn, aangezien je je vinger langs de scanner moest bewegen om hem te activeren. Hopelijk is het bij de Mate 7 voldoende om hem alleen erop te houden om je afdruk te scannen.

3. Release in Benelux lijkt aannemelijk

De Ascend Mate 7 is – anders dan de naam doet vermoeden – de opvolger van de Ascend Mate 2. Die forse smartphone is nooit in Nederland verschenen, al is het eerste toestel in de Ascend Mate-serie wel nog gewoon verkrijgbaar in ons land. De verwachting is dat de Ascend Mate 7 release breder wordt, omdat hij tijdens de IFA wordt gepresenteerd.

4. Onthulling op 4 september

ifa 2014

Hoewel Huawei nog niet officieel heeft aangegeven dat het de Ascend Mate 7 gaat presenteren tijdens de IFA, gaan er diverse geruchten dat het toestel op 4 september wordt onthuld. Die dag organiseert de Chinese fabrikant een grote persconferentie in Berlijn, die zal worden aangegrepen om een aantal nieuwe smartphones en andere producten aan de pers te tonen.

5. Redelijk prijskaartje

euro

Afgaande op de adviesprijzen van eerdere toestellen in de Ascend Mate-reeks gaan we er vanuit dat de Mate 7 ook een redelijk prijskaartje krijgt. De eerste Mate verscheen in mei vorig jaar  in Nederland voor een adviesprijs van 449 euro en we verwachten dat Huawei dezelfde prijs aanhoudt. Het bedrijf kan relatief lage prijzen rekenen aangezien het diverse onderdelen van hun smartphones – waaronder de processor – zelf maakt.

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Ascend Mate 7
Huawei Ascend Mate 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu