De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Ascend Mate 7 officieel: phablet met octacore-cpu en vingerafdrukscanner

Gijs Ettes
4 september 2014, 15:16
1 min leestijd
Huawei Ascend Mate 7 officieel: phablet met octacore-cpu en vingerafdrukscanner
Huawei Ascend Mate 7 officieel

Tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de IFA heeft Huawei de Ascend Mate 7 officieel uit de doeken gedaan. De grote smartphone is met 7,9 millimeter een stuk dunner dan zijn voorganger en beschikt over een 6 inch-scherm met dunne bezels en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder ondersteunt de Mate 7 4G en is er een flinke 4100 mAh-accu aan boord. Deze moet voorkomen dat de phablet al voor het einde van de dag weer aan de oplader moet. De aluminium behuizing zorgt voor een chique uitstraling, maar zorgt wel voor een fors gewicht van 185 gram.

Aan de achterzijde van de Ascend Mate 7 is als verwacht een vingerafdrukscanner te vinden die gebruikt kan worden om het toestel te vergrendelen. Het toestel wordt aangedreven door een processor uit de stal van Huawei (HiSillicon Kirin 925) met 8 kernen en een energiezuinige co-processor voor het uitvoeren van taken die minder rekenkracht vergen. De Ascend Mate 7 wordt beschikbaar in de kleuren goud, zilver en antraciet, al is er nog niet bekend wanneer en voor welke prijs het toestel in ons land verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Huawei Ascend Mate 7

De processor van de Mate 7 is een speciale. Deze beschikt over vier kernen met een kloksnelheid van 1,8GHz, vier die zijn geklokt op 1,3GHz en een co-processor met een kloksnelheid van 230MHz. Standaard beschikt de phablet van Huawei over 4G+-ondersteuning, wat betekent dat hij gebruik kan maken van de snellere 4G-standaard die op korte termijn op meer plekken in ons land beschikbaar wordt. Foto’s schiet de Mate 7 met een 5 megapixel-frontcamera of de 13 megapixel-camera met ledflitser aan de achterzijde.

Huawei Ascend Mate 7 officieel

Lees het laatste Huawei-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Ascend Mate 7
Huawei Ascend Mate 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu