De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei claimt eerste Ice Cream Sandwich-toestel

Redactie
25 juni 2011, 10:55
1 min leestijd
Huawei claimt eerste Ice Cream Sandwich-toestel

Het Chinese Huawei heeft tijdens de aankondiging van een nieuw toestel gezegd dat de telefoon zodra het mogelijk is een update naar Ice Cream Sandwich zal krijgen. Huawei is hiermee de eerste fabrikant die een belofte doet over het gebruik van de nieuwe Android-versie.
Huawei kondigde deze week de Glory aan en tegelijkertijd met deze aankondiging deed Huawei de belofte dat het toestel met Ice Cream Sandwich zal worden uitgerust. Volgens Huawei zal Ice Cream Sandwich ergens eind dit jaar beschikbaar komen voor fabrikanten en in 2012 leverbaar zijn op toestellen.

De Glory is het nieuwe paradepaardje van Huawei. Het toestel zal een 1,4GHz-processor van Qualcomm krijgen, dit is een overgeklokte cdma-versie van de Qualcomm-processor in de HTC Desire HD. Het lijkt er daarom dan ook op dat de Glory niet voor de Europese markt bestemd is. Het toestel bevat daarnaast nog een 4-inch touchscreen en een 8-megapixel camera. De Huawei Glory zal volgens de fabrikant minder dan 300 dollar kosten.

Lees verder na de advertentie.

Het lijkt erop dat Huawei inzage heeft gekregen in de plannen voor Android. Eerder kondigde Huawei al een tablet aan met als besturingssysteem Android 3.2. Google heeft deze versie ook nog niet officieel aangekondigd. Het kan goed mogelijk zijn dat Huawei inzage heeft gekregen in de plannen van Google. Andere telefoonfabrikanten waren in het verleden vaak ook al op de hoogte van een nieuwe Android versie, nog voordat deze officieel was aangekondigd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu