De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Watch 3 (Pro) en MatePad 11 Pro: eerste apparaten met HarmonyOS

Bram Lettenmeijer
2 juni 2021, 20:12
2 min leestijd
Huawei Watch 3 (Pro) en MatePad 11 Pro: eerste apparaten met HarmonyOS

Huawei heeft de eerste apparaten met HarmonyOS gepresenteerd. Het gaat om een smartwatch en tablet. De Chinese fabrikant ging daarnaast in op de mogelijkheden die de nieuwe software in de toekomst zal bieden.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Watch 3 (Pro) eerste smartwatch met HarmonyOS

Huawei stapt met de naam ‘Watch 3’ af van de bekende GT-branding. De bediening van de nieuwe smartwatch gaat via het scherm en de digitale kroon, die qua functionaliteit vergelijkbaar is met de kroon op de Apple Watch. Het scherm zelf heeft een grootte van 1,43 inch en amoled-technologie. Dit zorgt voor diepe zwartwaarden, een hoge helderheid en langere batterijduur.

Huawei’s voorgaande GT-smartwatches draaiden ook al niet op Googles Wear OS, mede vanwege de sancties die het bedrijf opgelegd kreeg. Huawei wordt er namelijk van verdacht westerse gebruikers te bespioneren.

Huawei Watch 3

De Huawei Watch 3 gaat over de toonbank tegen een prijs van 399 euro. De Pro-versie kost 499 euro. Ook is er een Elite-versie van het Pro-model met een bandje van titanium, die 599 euro kost.

Huawei MatePad 11 Pro is krachtige iPad Pro-concurrent

Met de Huawei MatePad 11 Pro zet de Chinese fabrikant een krachtige tablet op de markt. Het apparaat is verkrijgbaar in twee formaten: 12,6 inch en 10,8 inch. De 12,6 inch-versie heeft een amoled-scherm en relatief lage ververssnelheid van 60Hz. De 10,8 inch-variant heeft een minder mooi lcd-scherm, maar opvallend genoeg wel een hoge ververssnelheid van 120Hz.

Huawei MatePad 11 Pro

De tablets worden aangedreven door verschillende chips. Het grotere model krijgt Huawei’s eigen Kirin 9000E, terwijl de 10,8 inch-versie het doet met een Snapdragon 870. Beide modellen hebben 8GB werkgeheugen en zijn verkrijgbaar in 128GB- en 256GB-opties. Op de achterzijde zijn drie camera’s te vinden. De prijzen van de tablets zijn op het moment van schrijven onbekend.

De toekomst van HarmonyOS

Huawei vertelde met volle trots over HarmonyOS, de nieuwe software die de fabrikant ontwikkelde om onafhankelijk van Android te worden. Smartphones, tablets en smartwatches die op HarmonyOS draaien, kunnen op elkaar aangesloten worden om er in de woorden van Huawei een ‘super device’ van te maken.

Gebruikers kunnen een icoontje van een speaker bijvoorbeeld naar het icoontje van de hun eigen smartphone slepen, waarna de muziek via de speaker zal afspelen. De software lijkt qua uiterlijk op een mix van iOS en Android. Meerdere apparaten van Huawei krijgt binnenkort een update naar het gloednieuwe HarmonyOS.

Het nieuwe besturingssysteem zorgt voor een aantal nieuwe problemen. Zo moeten app-ontwikkelaars vanaf nu rekening houden met drie mobiele besturingssystemen in plaats van twee. Hoe dat in de toekomst zal uitpakken, moeten we nog even afwachten.

Meer nieuws over Huawei:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Watch 3 Active
Huawei Watch 3 Active

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu