De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei rolt EMUI 10 vanaf september uit: deze telefoons krijgen update

Dennis de Vries
9 augustus 2019, 13:52
2 min leestijd
Huawei rolt EMUI 10 vanaf september uit: deze telefoons krijgen update

Huawei heeft EMUI 10 officieel gepresenteerd. De bèta van deze nieuwe versie van de Android-skin wordt vanaf september uitgerold. China is als eerste aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

Mate 30-serie als eerste met EMUI 10

Op het eigen ontwikkelaarscongres in China maakte Huawei EMUI 10 officieel. De aankomende Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro zijn de eerste smartphones die standaard zijn voorzien van deze nieuwe versie van EMUI. De software is gebaseerd op Android 10.0 (Q).

Heel veel specifieke informatie over de nieuwe Android-schil is er nog niet. Tijdens de presentatie werd alleen kort gesproken over een donkere modus die voor het hele besturingssysteem kan worden geactiveerd. Ook apps van derden zouden daarin mee gaan.

EMUI 10 officieel

Bèta van EMUI 10 vanaf 8 september

Verdere nieuwe functies en een mogelijk nieuw uiterlijk worden misschien later bekendgemaakt. De ontwikkelaarsconferentie van Huawei is momenteel in volle gang en duurt in totaal drie dagen. Tijdens de belangrijkste keynote, waar EMUI 10 kort te zien was, werd ook de tijd genomen om Huawei’s eigen besturingssysteem HarmonyOS te presenteren.

Wel maakte Huawei bekend dat de Huawei P30 en P30 Pro de eerste twee toestellen zijn die een update tegemoet kunnen zien. De fabrikant rolt de bèta voor EMUI 10 vanaf 8 september uit. Dat geldt wel voor de Chinese markt; het is onduidelijk wanneer Nederland aan de beurt is.

Huawei onthulde eerder al een lijst toestellen die een update naar Android 10.0 (Q) en EMUI 10 krijgen. Het gaat om de volgende smartphones:

Welke Huawei-telefoons krijgen een update naar EMUI 10?

Welke Honor-telefoons krijgen een update naar EMUI 10?

Voor geen van deze toestellen is al iets bekend over wanneer ze exact een update kunnen verwachten.  Wil je op de hoogte blijven en als eerste het laatste nieuws over Huawei en Honor ontvangen? Download dan onze Android Planet-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Lees meer over Huawei

Bronnen afbeeldingen: XDA developers, xda developers
Heeft dit artikel je geholpen?
Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu