De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze Huawei-smartphones krijgen in juni een Android Pie-update

Wouter Nijsen
6 juni 2019, 11:57
2 min leestijd
Deze Huawei-smartphones krijgen in juni een Android Pie-update

Huawei mag vanaf later dit jaar niet meer met Google samenwerken, maar dat houdt het bedrijf niet tegen om nu zoveel mogelijk updates uit te brengen. De fabrikant maakt bekend dat EMUI 9.0, dat is gebaseerd op Android Pie, naar zeven smartphones wordt uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

EMUI 9.0 met Android Pie

Het gaat om oudere toestellen die nog op Android Oreo draaiden. De Huawei Mate 10, Mate 9, Mate RS, Mate 20 Lite, P20, P10 en Nova 3 draaien voortaan op Android 9.0 (Pie). De update brengt een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee, zoals Adaptive Battery om je accuduur te verlengen, Adaptive Brightness om automatisch de optimale schermhelderheid te kiezen en een nieuwe gebarenbediening. Android Pie introduceert ook Digitaal Welzijn, een set tools om je smartphonegebruik in kaart te brengen en (indien nodig) te verminderen.

Daarnaast heeft Huawei zelf enkele nieuwe functies toegevoegd. De interface heeft bijvoorbeeld een opgefrist ontwerp dat vooral wat overzichtelijker oogt. Daarnaast is er een GPU Turbo 2.0-functie om de prestaties van de hardware bij het spelen van games te verbeteren. ‘Wireless projecting’ is een handige nieuwe feature om je smartphonescherm naar bijvoorbeeld een televisie te streamen.

Huawei-updates

Het is enigszins opvallend dat Huawei de genoemde toestellen bijwerkt, zeker na het nieuws dat Google de banden met het Chinese bedrijf gaat verbreken. Door een besluit van de Amerikaanse regering mag Google niet meer met de Chinese smartphonemaker samenwerken. Als fabrikanten een nieuwe smartphone uitbrengen of een bestaand toestel updaten, moeten ze daarvoor een licentie aanvragen bij Google. Doet een fabrikant dat niet, dan mogen er geen Google-apps zoals de Play Store, Gmail, YouTube en Chrome op het toestel staan.

Zodra de blokkade ingaat, zit Huawei in een lastig parket. Het is nog maar de vraag of het bedrijf dit najaar de Android Q-update kan uitbrengen voor bestaande toestellen. Overigens belooft het Chinese bedrijf wel dat alle huidige smartphones ook na augustus beveiligingsupdates blijven ontvangen, en dus in ieder geval beschermd blijven tegen kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem.

Huawei onder vuur: krijg jij nog updates, en is een Huawei-smartphone kopen slim?

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Lite
Huawei Mate 20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu