De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Huawei brengt draadloze oordoppen uit die je met de Mate 20 kunt opladen’

Michel van 't Klaphek
19 september 2018, 20:14
2 min leestijd
‘Huawei brengt draadloze oordoppen uit die je met de Mate 20 kunt opladen’

Op 16 oktober presenteert Huawei niet alleen de Mate 20-serie, maar ook een opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde FreeBuds. Deze oordoppen kun je draadloos opladen met je Mate 20 en herkennen jouw stem.

Lees verder na de advertentie.

‘FreeBuds 2 Pro kun je opladen met Huawei Mate 20’

Dat zegt telecominsider Roland Quandt. De Duitse journalist heeft persafbeeldingen naar buiten gebracht van drie nieuwe Huawei-producten: de Mate 20 Pro zelf, de FreeBuds 2 Pro en een oplaadmat.

Vooral de draadloze oordoppen zijn interessant, omdat je ze kunt opladen door middel van je Huawei Mate 20. Als ze leeg zijn leg je ze even tegen je telefoon aan, waarna je weer van muziek kunt genieten.

Huawei-FreeBuds-2-Pro-2

Om de oordoppen op te laden door middel van je telefoon moet je ze wel in het speciaal daarvoor bestemde beschermdoosje plaatsen. Uiteraard kun je ze ook gewoon via een usb-c-kabel van stroom voorzien. Draadloos opladen duurt volgens Quandt zo’n drie uur, terwijl de oordoppen na twee uur compleet vol zitten als je via een kabel oplaadt.

Lees ook: ‘Huawei Mate 20 Pro krijgt vingerafdrukscanner in het scherm’

Hoogwaardige, draadloze oordoppen herkennen jouw stem

Verder maken de FreeBuds 2 Pro gebruik van een hoogwaardig audioprotocol, hwa genaamd. Hierdoor speel je audio af met een kwaliteit van 560 kbps. Dit is een veel hogere geluidskwaliteit dan veel andere headsets kunnen afspelen. Het nadeel van deze hoogwaardige audio is dat de accu van de draadloze oordoppen hierdoor slechts drie uur meegaat, tegenover twintig uur luisterplezier bij ‘normale’ kwaliteit.

Huawei zet daarnaast vol in op kunstmatige intelligentie (AI) en daarom zit er een speciale sensor in de FreeBuds 2 Pro die jouw stem herkent. Hierdoor kun je de oordoppen onder meer gebruiken om dingen te vragen aan de Google Assistent en ermee bellen. Neem echter wel een slag om de arm: we weten niet zeker of de oordoppen ook Nederlands ‘spreken’.

De hoogwaardige oordoppen van Huawei gaan zo rond de 150 euro kosten. Met deze adviesprijs concurreren de FreeBuds 2 Pro met de AirPods. Apples draadloze oordoppen kosten namelijk ongeveer hetzelfde. Op 16 oktober weten we of het gerucht klopt. Download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven!

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu