De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei blijft ondanks onzekere toekomst doorwerken aan Googles Fuchsia

Michel van 't Klaphek
31 juli 2019, 9:12
2 min leestijd
Huawei blijft ondanks onzekere toekomst doorwerken aan Googles Fuchsia

Tegen de verwachtingen in sleutelt Huawei weer aan Fuchsia, een besturingssysteem van Google. Misschien betekent dit dat alles weer koek en ei is tussen de twee bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Huawei Fuchsia weer ondersteunt

Voorlopig mag Huawei weer samenwerken met Google en is het bedrijf door president Trump van de zwarte lijst gehaald. Of smartphones van de Chinese fabrikant ook in de toekomst op Android blijven draaien, is echter maar de vraag. Toch blijft Huawei sleutelen aan Fuchsia, de beoogde Android-opvolger van Google.

fuchsia 2018

Dat schrijft 9to5Google. De website ontdekte dat medewerkers van Huawei weer actief zijn op het forum waar betrokken ontwikkelaars samenwerken aan het nieuwe platform. Het Chinese bedrijf is vooral geïnteresseerd in de kale versie van Fuchsia. Dit gedeelte van het besturingssysteem is verantwoordelijk voor de manier waarop apps met elkaar ‘praten’.

Een ontwikkelaar van Huawei vraagt namelijk om instructies voor het bouwen van dit fundament. Het is opvallend dat Huawei wederom bezig is met het ontwikkelen van Fuchsia, want de toekomst van het bedrijf met Google is allesbehalve zeker. Zo kan het handelsverbod zomaar weer van kracht worden.

Lees ook: Huawei mag door: 11 vragen over updates, Trump en meer

Waarom doet Huawei dit?

Het is daarom de vraag waarom Huawei meehelpt aan Fuchsia, dat eigendom is van Google. De meest voor de hand liggende verklaring is daarom dat het Chinese bedrijf vertrouwen heeft in de toekomst en zich voorbereidt op de komst van het besturingssysteem.

Ook zou het kunnen dat Fuchsia op bepaalde gebieden lijkt op HongMeng, het Android-alternatief dat Huawei momenteel ontwikkelt en later dit jaar in China uitkomt. Het lijkt echter niet logisch dat dit platform gebaseerd is op Fuchsia, want dan blijft men met het risico van een toekomstig handelsverbod zitten.

Over Fuchsia en Huawei

Fuchsia is de opvolger van Android en wordt ontwikkeld door Google. Het geheimzinnige besturingssysteem heeft nog geen releasedatum, maar werd eind 2018 wel door een select groepje gebruikers getest. In de tussentijd is Huawei druk bezig met haar eigen Android-vervanger. Check ons artikel over de toekomst van Huawei voor een overzicht van alle ontwikkelingen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu