Huawei test mogelijke Android-opvolger Fuchsia al

Erwin Vogelaar
25 november 2018, 10:25
2 min leestijd
Huawei test mogelijke Android-opvolger Fuchsia al

Met Fuchsia maakt Google een nieuw besturingssysteem dat mogelijk Android gaat opvolgen. Huawei test Fuchsia alvast. Wat betekent dat?

Lees verder na de advertentie.

Waarom Huawei Fuchsia al test

Mogelijk heb je al van Fuchsia gehoord, de potentiële opvolger voor Android. Dit nieuwe besturingssysteem is nog volop in ontwikkeling en voorlopig kun het nog niet gebruiken. Toch is Huawei er al mee aan de slag.

Wat is Fuchsia ook alweer?

Eigenlijk weten we nog niets over Googles bedoelingen met Fuchsia, behalve dat het de ideale opvolger voor Android wordt. Android is namelijk in de basis gebaseerd op Linux. Dat is een probleem, want er worden nog steeds allerlei kwetsbaarheden binnen Linux ontdekt.

Fuchsia is helemaal van Google en is veiliger en sneller dan Android ooit kan worden. Tevens wordt Fuchsia geschreven in een taal waardoor apps tegelijk op iOS en Fuchsia kunnen verschijnen.

huawei fuchsia

Wat betekent het dat Huawei met Fuchsia bezig is?

Terwijl Android gebaseerd is op een Linux-kernel, het onderdeel dat communiceert tussen de hardware en de software, draait Fuchsia op de Zircon-kernel. Het blijkt dat Huawei deze Zircon-kernel draaiende heeft op de Honor Play. De chip in dit toestel zit ook in allerlei andere Huawei-smartphones.

Dat betekent dat Huawei mogelijk een van de eerste fabrikanten is die een smartphone maakt met Fuchsia. Dit besturingssysteem kan heel groot worden en dan loont het om er zo vroeg mogelijk bij te zijn.

Fuchsia zal nog wel enkele jaren op zich laten wachten. Het is dus nog niet nodig om te wachten op een Fuchsia-telefoon bij het aanschaffen van een nieuw toestel.

Wat doet Huawei nog meer?

Voorlopig blijft Huawei nog druk bezig met Android. Zo presenteert het bedrijf waarschijnlijk in februari een opvouwbare 5G-smartphone. Huawei maakt tevens een gaming smartphone en deze week is de Huawei P Smart die in 2019 uitkomt gelekt.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor Play
Honor Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu