Huawei gaat meer Android-toestellen maken

Redactie
5 november 2009, 19:13
1 min leestijd
Huawei gaat meer Android-toestellen maken
t-mobile pulse

De T-Mobile Pulse is met weinig fanfare in Nederland in de verkoop gegaan. Het losse toestel kost rond de €250 en behoort daarmee tot de goedkoopste Android-toestellen op de markt. In Nederland heeft T-Mobile nog niet besloten of ze een update naar Android 1.6 gaan uitbrengen voor de Pulse. Misschien is dat wel één van de redenen waarom we er nog zo weinig van horen, nog wordt versterkt door het feit dat Huawei zo’n onbekende toestelmaker is. Gaan ze verder met Android en zo ja, wat kunnen we dan van ze verwachten? Op die eerste vraag is nu een antwoord gekomen.

Huawei heeft namelijk aangegeven dat ze een serie Android-toestellen in Europa, Azië/Pacific en Latijns-Amerika gaan uitbrengen. Die informatie komt van uit een e-mailbericht dat PC World ontving. Huawei heeft de T-Mobile Pulse (Huawei U8220) nu in meerdere Europese landen in de verkoop, waaronder Nederland, Duitsland en Engeland. Lage prijzen moeten de klant overhalen om een Android-toestel te kopen. Voor mensen die een prepaid-kaart of een nog lopend abonnement hebben en geen honderden euro’s willen uitgeven voor een toestel is de Pulse een betaalbare optie. Maar zitten de gebruikers er op te wachten? Dat zal snel genoeg blijken, want behalve Huawei hebben ook de Chinese bedrijven Haier en Beyond Radio Technology goedkope Android-telefoons gepland voor de Europese markt.

Lees verder na de advertentie.

In de VS is inmiddels een Amerikaanse versie van de Huawei U8220 goedgekeurd, maar niemand weet voor welke operator het toestel is bedoeld. Naast T-Mobile hebben Bell, Rogers, Fido en AT&T een GPS-netwerk.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android
Merk: Huawei

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's