De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Hoe Huawei met zijn gamingsmartphone de concurrentie aangaat

Erwin Vogelaar
1 juli 2018, 10:13
2 min leestijd
Hoe Huawei met zijn gamingsmartphone de concurrentie aangaat

Nog dit jaar komt er een Huawei gamingsmartphone op de markt. Het bedrijf gaat dus de concurrentie aan met Razer en Asus. Huawei heeft speciale technologie in huis om die strijd eventueel te winnen.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Huawei gamingsmartphone in 2018

Huawei brengt dit jaar een smartphone uit gericht op games. Dat stelt de Consumer Business President van Huawei Jim Xu tegenover GadgetMatch in een interview. Deze gamingsmartphone gaat de concurrentie aan met de Razer Phone en de Asus ROG.

Er is nog nauwelijks iets bekend over de smartphone. Wel heeft Huawei laten weten op welk vlak de telefoon de concurrentie mogelijk voorbij schiet. De gamingsmartphone moet gebruik maken van GPU Turbo-technologie.

Wat is GPU Turbo-technologie?

Gaming is groot op smartphones, zeker nu titels als PUBG Mobile en Fortnite (deze zomer ook op Android) speelbaar zijn. Het grootste nadeel van gamen op een telefoon is echter dat de accu snel leegloopt. Razer lost dat op met een monsterbatterij, maar bij Huawei moet GPU Turbo het verschil gaan maken.

Via deze technologie wordt er minder stroom door de processor gebruikt voor belastende processen. Daardoor kun je langer gamen. Daarnaast moet de technologie onder andere voor hdr-beelden, betere framerate en mooiere graphics zorgen.

huawei gamingsmartphone

Toch moet de telefoon wel wat meer in huis hebben om op te vallen op de markt. Zo heeft de Razer Phone het eerste smartphonescherm met een verversingssnelheid van 120Hz, met Dolby Atmos-stereospeakers aan de weerszijden. De ROG heeft fysieke triggers en de mogelijkheid om er een desktopcomputer van te maken.

Ook een opvouwbare smartphone

Naast de gamingsmartphone moet Huawei in 2019 een opvouwbare smartphone uitbrengen. Op dat vlak gaat het bedrijf de concurrentie aan met onder andere Samsung, die aan een eigen vouwbare smartphone werkt. Wordt 2019 het jaar dat we allemaal onze toestellen gaan opvouwen?

Vooralsnog is dat niet het geval. De nieuwste Huawei-smartphone die je nu kunt kopen is de onvouwbare Huawei P20. Lees onze Huawei P20-review om daar meer over te lezen.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu