De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Dit is waarom Huawei niet de Google Pixel maakte

Thomas Haenen
15 november 2016, 11:50
2 min leestijd
Dit is waarom Huawei niet de Google Pixel maakte

De Google Pixel en Pixel XL zouden oorspronkelijk door Huawei ontwikkeld worden, zo heeft een topman van de fabrikant bevestigd. Hij geeft gelijk een verklaring waarom dat niet gebeurde.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Google Pixel

Niet Huawei, maar HTC was uiteindelijk verantwoordelijk voor de productie van de eerste Google Pixel-toestellen. HTC’s naam is echter nergens terug te vinden: niet op het toestel zelf, niet in de handleiding, en ook niet in Google’s aankondiging. Het zoekbedrijf claimt de volledige verantwoordelijkheid voor de visie en het design achter het product.

Dat is ook precies de reden dat Huawei de productie niet op zich nam, zo bevestigt Colin Giles in een gesprek met WinFuture. Giles, de Vice President van Huawei’s consumentendivisie, geeft aan dat Google met het bedrijf heeft gesproken over de productie van de Pixel-smartphones. Huawei leverde eind 2015 al de Nexus 6P in opdracht in Google en de twee bedrijven waren tevreden genoeg over die samenwerking om hem voort te willen zetten.

Huawei Google Pixel

De Nexus-smartphones waren echter een duidelijke samenwerking: Google leverde de software, een andere fabrikant de hardware. De Nexus-reeks werd begin dit jaar geschrapt en vervangen door het Pixel-initiatief. Daarbij werd zowel de hardware als software op Google’s naam werden gezet. Dat zag Huawei niet zitten: volgens Giles is het bedrijf te trots om niet zijn eigen stempel op zijn eigen hardware te zetten.

Nieuwe Huawei-tablet

Wel houdt de topman de deur open voor een toekomstige samenwerking. Volgens bronnen werken Google en Huawei op dit moment al samen aan een nieuwe 7 inch-tablet. Wanneer die tablet officieel onthuld wordt is echter nog onbekend.

Er gingen al langere tijd geruchten dat Google oorspronkelijk Huawei in gedachten had bij de ontwikkeling van de Pixel. Dat wordt bevestigd door dit nieuwe interview. Het maakt ook wederom duidelijk dat HTC de Pixel waarschijnlijk in zeer korte tijd heeft moeten ontwikkelen. De Taiwanese fabrikant werd pas begin 2016 gekozen door Google, terwijl het toestel in oktober officieel onthuld wordt. De Pixel werd dus in krap een half jaar tijd ontwikkeld, wat mogelijk de grote gelijkenissen met de HTC One A9 verklaart.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu