Waarom Huawei- en Honor-toestellen problemen hebben met Google Maps

Erwin Vogelaar
18 mei 2018, 9:11
2 min leestijd
Waarom Huawei- en Honor-toestellen problemen hebben met Google Maps

Gebruik je een Huawei- of Honor-toestel? Dan heb je mogelijk problemen met Google Maps en andere apps. We leggen uit wat er aan de hand is met Huawei en Google Play Services.

Lees verder na de advertentie.

Het Huawei Google Play Services-probleem

Loop je tegen problemen aan met Google Maps op je Huawei- of Honor-toestel? Dan ben je niet de enige. Sinds de nieuwste Google Play Services-update stellen apps die gebruikmaken van Maps dat Google Play Services aan het updaten is. Vervolgens zijn de applicaties onbruikbaar.

Google Play Services staat op elk Android-toestel en wordt gebruikt om verschillende Google-apps en de Play Store te updaten. Dat gaat geheel automatisch en daarom kan het wel eens mis gaan. In dit geval specifiek op toestellen van Huawei. Naast problemen met Google Maps klagen gebruikers ook dat Google Pay issues heeft en dat de connectie met Google Home en Android Auto fout gaat.

google play services beta

Er lijkt geen connectie te zijn tussen de versie van Android op het toestel en de problemen. Dat komt doordat Google Play Services los staat van de Android-versie, zodat iedereen dezelfde app-updates krijgt. Volgens Google ligt de oorzaak van het probleem bij “onverwachte veranderingen in de rechten van het bestandensysteem”. Huawei lijkt dus iets aangepast te hebben waar Google niet op voorbereid was.

Het goede nieuws is in ieder geval dat zowel Huawei als Google bewust zijn van het probleem en werken aan een oplossing. Die oplossing komt waarschijnlijk in de vorm van een Google Play Services-update. Het is nog niet duidelijk hoelang het duurt totdat deze update verschijnt. Houd de Play Store dus goed in de gaten.

Lees ook ons achtergrondartikel: Huawei wil van smartphone naar superphone

Heb je zelf last van dit probleem? Laat dan van je horen in de reacties onder dit bericht. We horen graag waar je tegenaan loopt.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu