De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei en Google brengen dit jaar samen tablet uit’

Thomas Haenen
6 september 2016, 8:55
2 min leestijd
‘Huawei en Google brengen dit jaar samen tablet uit’

Google en Huawei brengen nog voor het einde van het jaar een nieuwe tablet uit, zo melden betrouwbare bronnen. Het wordt een handzaam model met een 7 inch-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Google tablet

De tablet wordt door Huawei ontwikkeld en geproduceerd, maar wordt uitgebracht door Google, zo meldt de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass op Twitter. Volgens Blass beschikt het toestel over een 7 inch-scherm en 4GB werkgeheugen; andere specificaties of details geeft hij nog niet prijs.

huawei mate edge

Daarmee lijkt het om een spirituele opvolger van de Nexus 7 te gaan, Googles populairste tablet ooit. De laatste versie van de Nexus 7 verscheen alweer in 2013 en werd ontwikkeld door Asus. De compacte tablet werd voor een zeer schappelijke prijs verkocht en was daarmee de goedkoopste manier om een Nexus-toestel in huis te halen.

Terugblik op een iconisch Android-toestel: Nexus 7 (2013)

Huawei heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van zijn eigen tablets. Het bedrijf heeft verschillende MediaPad-toestellen die op Android lopen en introduceerde eerder dit jaar zelfs zijn eerste Windows-tablet met laptopfuncties. Deze Matebook ligt binnenkort in Europa in de winkels.

Pixel 7 of Pixel Tablet?

Dit nieuwe apparaat draagt vermoedelijk niet de Nexus-naam. Google zou voornemens zijn de Nexus-naam te schrappen en vanaf dit najaar ‘Pixel’ te gebruiken voor zijn eigen smartphones en tablets. De reden voor die naamswijziging is onbekend, maar mogelijk wordt dit Huawei-apparaat dus uiteindelijk een ‘Pixel 7’ of ‘Pixel Tablet’.

Het is nog onbekend wanneer de Huawei Google tablet officieel aangekondigd wordt, alleen dat het apparaat nog voor het einde van het jaar het levenslicht ziet. Mogelijk wordt het al op 4 oktober gepresenteerd, tegelijk met verschillende andere Google-apparaten die die dag verwacht worden. Ook de Pixel en Pixel XL, twee nieuwe smartphones van Google en HTC, worden waarschijnlijk die dag officieel onthuld. Daarnaast wordt er een nieuwe Chromecast en een definitieve releasedatum voor de Google Home verwacht.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu