De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei komt met ‘GPU Turbo’-update: P20, andere toestellen krachtiger

Thomas Haenen
17 juli 2018, 10:45
2 min leestijd
Huawei komt met ‘GPU Turbo’-update: P20, andere toestellen krachtiger

Huawei brengt deze zomer een ‘GPU Turbo’-update uit voor de Mate 10 Pro, P20 en P20 Pro en verschillende andere smartphones. Daarmee wordt de grafische kracht van deze toestellen flink opgeschroefd.

Lees verder na de advertentie.

Huawei GPU Turbo-update verschijnt binnenkort

De GPU Turbo zorgt voor betere prestaties van Huawei-smartphones bij populaire games. Dat betekent dat de spellen soepeler lopen en er mooier uitzien, maar ook minder stroom verbruiken. Helaas merk je dat niet in elk spel: Huawei activeert de GPU Turbo-feature voorlopig slechts in twee games, PUBG Mobile en Mobile Legends: Bang Bang.

huawei gamingsmartphone

Wel zal EmotionUI, de Android-interface van Huawei, ook iets soepeler lopen op deze smartphones. De update wordt bovendien uitgerold naar een groot aantal smartphones van de fabrikant. Niet alleen nieuwe vlaggenschepen, maar ook goedkopere, oudere smartphones komen aan bod. Het schema is als volgt:

Huawei Mate 10 Pro-update verbetert camera

Voor een select groepje Huawei Mate 10 Pro-gebruikers is de update overigens nog eerder beschikbaar. De fabrikant heeft een testgroep van 50.000 gebruikers samengesteld die de update al deze maand krijgen. Verloopt die test goed, dan begint Huawei met een wereldwijde uitrol voor alle bezitters van het toestel.

Bovendien zijn er voor de Mate 10 Pro nog enkele andere nieuwe features in de update gestopt. Het toestel krijgt dezelfde camerafuncties als de Huawei P20, waaronder verbeterde kunstmatige intelligentie en de portretlichtmodus. Ook wordt ondersteuning voor superslowmotion toegevoegd, waarmee je net als op de Galaxy S9 en Sony Xperia XZ2 video’s op 960 frames per seconde kan filmen. Daarmee leg je de kleinste details van elke beweging vast.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu