Huawei heeft 6 nieuwe Android-toestellen in de pijplijn

Redactie
1 augustus 2010, 15:59
1 min leestijd
Huawei heeft 6 nieuwe Android-toestellen in de pijplijn
huawei-U8300
huawei-u8500

Er zijn soms Android-toestellen waar we ons als Europese gebruikers misschien niet zo druk over maken. of ze ook bij ons in de winkel beschikbaar komen. De hiernaast afgebeelde, knalgroene Huawei U8300 bijvoorbeeld. Huawei maakt niet alleen opzichtige en lelijke toestellen, want de Vodafone 845 (ook gemaakt door Huawei) is een toestel waarmee je je prima op straat kunt vertonen. De Huawei U8300 zal eerst in India op de markt komen. De fabrikant maakt ermee z’n debuut op de Indiase markt, waar het aanbod van midrange toestellen nog schaars is. Je kunt er bijvoorbeeld niet de Samsung Spica kopen. Naast de groene U8300 komt er ook een wat zakelijker model: de Huawei U8500. En daarnaast heeft de fabrikant nog vier andere Android-toestellen in de pijplijn zitten, die later die jaar op de markt komen.

De toestellen zijn ontstaan uit een samenwerking met Qualcomm, die de chips gaat leveren. Beide bedrijven hebben een strategische alliantie afgesloten, al is niet bekendgemaakt wat de specificaties zijn van de chips waarop de toestellen gaan draaien. De U8300 is een 3G-telefoon met QWERTY-toetsenbord, sociale netwerkfuncties en widgets. De Huawei U8500 met 3,2 inch scherm en zou als extraatje ook de mogelijkheid moeten hebben om te videobellen via het 3G-netwerk (al is er in de behuizing geen front-camera te zien). De officiële lancering van beide toestellen staat gepland voor vandaag, 1 augustus.

Lees verder na de advertentie.

Het Chinese bedrijf Huawei is wereldwijd de nummer 2 producent van mobiele apparatuur. Ze maken niet alleen telefoons, maar ook allerhande apparatuur voor mobiele infrastructuren. De website Technoholik heeft een paar foto’s van de andere 4 Android-toestellen, die er gelukkig wat normaler uitzien dan de U8300.

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, Huawei

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's