Huawei toont ronde smartwatch zonder fysieke knoppen

Wouter Nijsen
1 juli 2015, 15:16
1 min leestijd
Huawei toont ronde smartwatch zonder fysieke knoppen

Huawei deelt op Twitter een afbeelding van de Honor Band Zero. Dit is een ronde smartwatch zonder fysieke knoppen maar wel met een fraai design.

Lees verder na de advertentie.

Honor Band Zero

Honor Band Zero

Huawei deelt op Twitter een afbeelding van een nieuwe smartwatch: de Honor Band Zero. Op de foto is te zien dat de smartwatch een simplistisch design heeft  en voorzien is van een rond scherm. Daarmee heeft de Honor Band Zero iets weg van de Motorola Moto 360. Opvallend aan de Band Zero is de afwezigheid van fysieke knoppen. Het lijkt er dus op dat het apparaatje  geheel via het touchscreen bestuurt dient te worden.

Er is echter nog veel onduidelijk over de Honor Band Zero. Zo weten we nog niet  wat de smartwatch allemaal  kan en op welk besturingssysteem het apparaatje draait. Het is echter aannemeliijk dat de Band Zero standaard voorzien wordt van  Android Wear.

Ook is het nog maar de vraag of het ronde scherm helemaal wordt benut. Bij de Moto 360 is aan de onderkant een kleine zwarte balk aanwezig, die veel gebruikers als storend ervaren. De smartwatch komt verder met een Whistle-bluetoothheadset (zie hierboven), maar ook daar is nog weinig over bekend.

De Honor Band Zero is niet de enige smartwatch die Huawei gaat uitbrengen. Tijdens het Mobile World Congress in maart  werd namelijk de Huawei Watch aangekondigd. Deze smartwatch is voorzien van een metalen behuizing en draait standaard op Android Wear. Ook beschikt de Watch over een 1,4 inch-scherm (400 bij 400 pixels), 1,2GHz processor van Qualcomm en 512MB aan werkgeheugen. Of en wanneer de Huawei Watch naar Nederland komt, is onbekend.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu