De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei introduceert volgende maand nieuw submerk’

Thomas Haenen
23 augustus 2016, 15:15
1 min leestijd
‘Huawei introduceert volgende maand nieuw submerk’

Huawei introduceert binnenkort mogelijk een tweede submerk. Op de IFA-technologiebeurs in Berlijn zou het bedrijf een nieuw merk onthullen voor midrange smartphones.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuw submerk op Huawei IFA-event’

Het is niet het eerste submerk van Huawei: sinds eind 2014 verkoopt de fabrikant ook al toestellen onder de naam ‘Honor’. Kevin Ho, een topman bij Huawei, zegt dat er volgende maand een nieuw merk bijkomt. Ho is het hoofd van Huawei’s consumentendivisie en zegt dat op IFA 2016 een nieuw merk voor midrange smartphones gepresenteerd worden. Verdere details geeft de topman nog niet.

Huawei IFA-event

Huawei organiseert op 1 september een persconferentie in Berlijn, voorafgaand aan de IFA-technologiebeurs. Daar wordt het nieuwe merk mogelijk officieel gepresenteerd. Volgens de laatste geruchten worden op dat evenement ook verschillende smartphones gepresenteerd. Zo zou de Huawei Mate 9 aanwezig zijn, een nieuw vlaggenschip met een groot scherm. Ook de Huawei Nova, een smartphone gericht op de vrouwelijke markt, wordt mogelijk in Berlijn getoond.

Vandaag verscheen ook een uitnodiging voor het Huawei IFA-event. Die toont wat mogelijk de randen zijn van een nieuw toestel van de fabrikant, vergezeld van de woorden ‘Defy Expectations’.

Honor 8

Wat Huawei’s precieze plannen zijn met het nieuwe submerk is nog niet helemaal duidelijk. Honor, het huidige submerk, brengt ook al voornamelijk midrange smartphones uit. De Honor 8, die later deze week voor de Europese markt wordt gepresenteerd, beschikt over indrukwekkende specificaties en een adviesprijs van circa 400 euro. Veel andere smartphones van het bedrijf worden voor zo’n 200 euro verkocht.

Honor richt zich wel voornamelijk op de online markt. De toestellen van het bedrijf worden alleen via webwinkels verkocht. Mogelijk zullen de toestellen van het nieuwe Huawei-submerk breder verkrijgbaar worden.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu