Huawei verwijdert updates voor oudere smartphones van zijn website
Thomas Haenen

Huawei schrapt het aanbod van installatiebestanden op zijn websites. Updates worden vanaf nu nog enkel over-the-air aangeboden, en dat is jammer.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei-installatiebestanden verwijderd

Gebruikers van Huawei-smartphones kunnen niet meer terecht op de website van de fabrikant voor updates, zo ontdekte XDA-Developers. “Om een gemakkelijke updateservice te bieden, worden installatiebestanden niet meer aangeboden,” zo meldt de website in gebroken Engels. “Binnenkort worden alle installatiebestanden verwijderd van de website en deze pagina gesloten.”

Hoewel de tekst lijkt te suggereren dat de updates nu nog beschikbaar zijn, blijken deze inmiddels al verwijderd. Er is dus geen kans om nog snel even een kopie te maken van de bestanden. Gebruikers van de getroffen smartphones moeten hun installatiebestanden vinden via andere sites, of over-the-air downloaden.

Huawei-installatiebestanden

Huawei was één van de weinige fabrikanten die zijn updates nog zowel over-the-air als via een eigen website aanbood. Veel bedrijven laten je tegenwoordig alleen nog de updates via het toestel zelf downloaden. Gebruikers die geen toegang hebben tot snelle wifi, of die de installatie om andere reden liever vanuit hun pc doen, hebben echter steeds minder opties. Je moet nu gewoon je toestel zelf gebruiken om updates binnen te halen.

Het is geen grote verrassing dat Huawei de ondersteuning laat vallen. Updates voor nieuwere smartphones van het Chinese bedrijf, zoals de Huawei P10 en P10 Lite, waren alleen nog maar over-the-air verkrijgbaar. De website biedt alleen nog installatiebestanden voor smartphones die meerdere jaren oud zijn, zoals de Huawei Mate 7 en de P7.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.