De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei introduceert Ascend Mate: Galaxy Note II-concurrent met 1080p-scherm

Redactie
24 december 2012, 8:42
1 min leestijd
Huawei introduceert Ascend Mate: Galaxy Note II-concurrent met 1080p-scherm

Huawei introduceert een nieuwe phablet – een combinatie van een kleine tablet en grote smartphone – met een 6.1 inch-scherm: de Ascend Mate, die officieel op de CES 2013 (8 tot 11 januari) wordt gepresenteerd. Dat meldt Huawei CEO Richard Yu, die het toestel in een Huawei-winkel in Guangzhou onthulde. Eerder meldde Huawei dat potentiële Samsung Galaxy Note II-kopers even moesten wachten met hun aankoop omdat het bedrijf letterlijk en figuurlijk met een grote concurrent zou komen. Ter vergelijking: de Galaxy Note II heeft een 5.5 inch-scherm en zou volgens Huawei een veel te hoog prijskaartje hebben. De Ascend Mate gaat ongeveer 480 dollar (omgerekend ongeveer 364 euro) kosten: een zeer nette en voordelige prijs.

De smartphone heeft ook een hoge resolutiescherm van 1080p. Normale high-end smartphones als de Galaxy S III, Nexus 4 en HTC One X(+) hebben allemaal een 720p-scherm. Daarnaast beschikt het 6.1 inch-scherm over een pixeldichtheid van 361 pixels per inch, zo’n dikke 100 pixels per inch meer dan de iPhone 5 of Nexus 4 – die beide hele scherpe schermen hebben. De Ascend Mate draait verder op een rappe 1.8Ghz quadcore-processor en krijgt zijn energie van een 4000 mAh-accu. Meer dan genoeg om de dag mee door te komen.

Lees verder na de advertentie.

De officiële introductie van de Ascend Mate zal tijdens de CES 2013 zijn. Tot dan kun je onderstaande video bekijken waar de Ascend Mate te zien is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Huawei Ascend Mate
Huawei Ascend Mate

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu