Huawei boekt dikke winst in 2013, mede dankzij smartphones

Gijs Ettes
31 maart 2014, 8:11
1 min leestijd
Huawei boekt dikke winst in 2013, mede dankzij smartphones
Huawei jaarcijfers

Uit recent openbaar gemaakte Huawei jaarcijfers blijkt dat het Taiwanese bedrijf het in 2013 goed heeft gedaan. Huawei boekte vorig jaar meer omzet en winst dan een jaar eerder, wat mede komt door zijn netwerktak en de verkoop van smartphones en tablets. De consumententak, onder andere verantwoordelijk voor mobiele apparaten, groeide met bijna 18 procent tot een omzet van omgerekend 6,7 miljard euro. De netwerktak van het bedrijf, die onder meer technologieën ontwikkelt die door mobiele providers overal ter wereld worden gebruikt, groeide met 4 procent tot omgerekend 19,5 miljard euro. De omzet en winst stegen met respectievelijk 8,5 en 34,4 procent tot 28 miljard euro en 2,5 miljard euro.

In Nederland en België is Huawei de afgelopen maanden vooral bekend geworden dankzij zijn goedkope smartphones. Vooral met de Huawei Ascend P6 en de Ascend G700 werd veel terrein gewonnen op de mobiele markt. Op 7 mei aanstaande zal de fabrikant een nieuw toestel onthullen; mogelijk gaat het om de Huawei Ascend P7.

Lees verder na de advertentie.

Dat toestel draait bij verschijning waarschijnlijk op Android 4.4.2 (KitKat) en Huawei’s Emotion UI 2.3. Naar verluidt is de Huawei Ascend P7 verder voorzien van een 5 inch full-hd-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, Huawei’s eigen quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 8 megapixel-camera aan de voorzijde om je selfies ook in hoge kwaliteit te schieten.

Verder zou er 16GB aan opslagruimte aan boord zijn dat middels een micro-sd-kaart kan worden uitgebreid. De accu van 2470 mAh zou genoeg moeten zijn om de dag mee door te komen, maar het toestel zal geen beestachtige accuduur hebben – een eigenschap waar Huawei’s smartphones normaliter wel over beschikken.

Het laatste Huawei nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu