‘Huawei werkt aan klaptelefoon met buigbaar scherm zoals Motorola Razr’

Colin Baak
18 november 2019, 16:48
2 min leestijd
‘Huawei werkt aan klaptelefoon met buigbaar scherm zoals Motorola Razr’

Telefoons met vouwbare schermen zijn in opkomst. Nu is er een patent opgedoken van een klaptelefoon van Huawei. Daaruit is op te maken dat ook de Chinese fabrikant een toestel overweegt met dezelfde vormfactor als de nieuwe Motorola Razr.

Huawei patent: klaptelefoon met buigbaar scherm

Via Techieworld zijn afbeeldingen en informatie opgedoken over een nieuw Huawei-patent. Het gaat daarbij om een toestel dat bestaat uit twee klapbare delen. Deze kun je in de lengte dubbelvouwen.

Door het in de lengte kunnen omvouwen heeft het toestel een hele andere vorm dan de Huawei Mate X. Dat was het eerste toestel van de fabrikant met opvouwbaar design. De release van dat apparaat werd eerder nog uitgesteld en ook een Xs-variant werd al gepresenteerd.

Het bovenste gedeelte is voorzien van drie camera’s en flitser. Deze zijn geplaatst in de linker bovenhoek van het toestel. Op de afbeeldingen is ook te zien dat deze wat uitsteekt. Onder deze drie camera’s is nog een module te zien, maar de functie daarvan is onbekend.

Het indienen van patenten betekent trouwens niet altijd dat zo’n ingediend idee daadwerkelijk op de markt komt. Het kan dus zijn dat een toestel als deze nooit verschijnt. Het geeft echter altijd wel een goed idee over de denkrichting van een fabrikant.

Huawei - patent - vouwbare smartphone

Lijkt op de Motorola Razr

Het toestel op deze verschenen afbeeldingen heeft veel weg van de onlangs gepresenteerde Motorola Razr. Dat toestel bevat een vouwbaar oled-scherm van 6,2 inch met aan de buitenkant nog een kleiner display voor notificaties. Op de afbeeldingen van het Huawei-toestel is echter geen tweede scherm aanwezig.

De Razr beschikt daarnaast over een Snapdragon 710-chip, 6GB werkgeheugen en 128GB opslag. Het toestel werkt alleen met een eSim en heeft een prijs van 1500 dollar in de Verenigde Staten. Motorola heeft ook laten weten het apparaat te gaan voeren in enkele landen in Europa. Welke dat precies zijn en wat de Europese adviesprijs wordt is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Techieword
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu