Huawei komt met de Ascend P6

Gijs Ettes
18 juni 2013, 14:17
1 min leestijd
Huawei komt met de Ascend P6
168815-1

Huawei heeft dinsdag de komst van de Huawei Ascend P6 aangekondigd, een ontzettend dun Android-toestel met een 4,7 inch-scherm.

Het toestel is slechts 6,18 millimeter dik, wat het de dunste smartphone tot nu toe maakt. De Ascend P6 heeft daarnaast een hd-resolutie, maar hierbij is niet gespecificeerd of het om een resolutie van 1280×720 pixels of 1920×1080 pixels gaat.

Lees verder na de advertentie.

De Huawei Ascend P6 huisvest verder een quadcore-processor die draait op 1.5GHz, een 8-megapixel-camera, een 5-megapixel-frontcamera en een batterijcapaciteit van 2000 mAh. Het toestel draait op Android 4.2.2, de laatste versie van Android, waarover Huawei zijn eigen EmotionUI aanbrengt.

Een van de opvallende functies van de Ascend P6 noemt Huawei ‘MagicTouch’. Dankzij MagicTouch is het namelijk mogelijk om het scherm van de smartphone te bedienen terwijl je handschoenen aan hebt. Vingerloze handschoenen zijn dus niet meer nodig.

Wil je meer over het toestel lezen of de Ascend P6 kopen, klik dan snel verder!

huawei-ascend_p6

De Ascend P6 verschijnt in het zwart, wit en roze, en krijgt hiervoor bijbehorende cases. Deze maand ligt het toestel al in China in de winkels; Europeanen moeten nog even tot juli wachten. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Huawei Ascend P6
Huawei Ascend P6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu