Huawei kondigt Android-toestellen aan

Redactie
16 februari 2009, 16:32
1 min leestijd
Huawei kondigt Android-toestellen aan
Huawei kondigt Android toestel aan op MWC
huawei-android

De Chinese toestelmaker Huawei heeft maandag op Mobile World Congress aangekondigd dat het bedrijf Android-toestellen gaat maken, die later dit jaar op de markt komen. Details over de toestellen zijn er nog niet en veel foto’s ook niet: Huawei gaat namelijk met een designbureau samenwerken om de toestellen te laten ontwerpen. Het eerste toestel is nog in ontwikkeling en zal in het derde kwartaal van 2009 op de markt komen.

James Chen, marketingbaas bij Huawei, heeft aan Reuters verteld dat het bedrijf ook overweegt om toestellen met Symbian op de markt te brengen, plus toestellen die op Linux van de LiMo Foundation werken. Huawei verwacht om tussen 40 en 45 miljoen toestellen in 2009 te verkopen. Verder wordt er gewerkt aan een toestel voor het 4G-netwerk LTE (Long Term Evolution).

Lees verder na de advertentie.

Wat het Android-toestel van Huawei betreft: veel meer informatie dan een persbericht en een foto van een toestel die verdacht veel op de iPhone lijkt, is er op dit moment nog niet. Eerder werd nog gedacht dat Huawei in februari op de beurs al een toestel zou laten zien.

Meer info: persbericht Huawei

Categorie: Smartphones
Spotlight: Android
Merk: Huawei

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's