De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei kondigt Ascend D quad smartphone met quadcore-processor aan

Redactie
26 februari 2012, 18:31
2 min leestijd
Huawei kondigt Ascend D quad smartphone met quadcore-processor aan
Huawei kondigt Ascend D quad smartphone met quadcore-processor aan

Huawei heeft op MWC in Barcelona haar nieuwe serie telefoons geintroduceerd. Het gaat om de Ascend D quad, D quad XL en de Ascend D1. De eerste twee hebben een K3V2 quadcore processor die door Huawei zelf gemaakt wordt. De kloksnelheid variert van 1.2 GHz tot 1.5 GHz met 1 GB RAM werkgeheugen. Volgens Huawei is het momenteel de snelste mobiele processor ter wereld. Alledrie de telefoons hebben een 4.5 inch scherm met een 720p resolutie en een pixeldichtheid van 330ppi, hoger dan die van de iPhone 4(S). Ook zijn ze uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Ascend D quad

Huawei Ascend D quad

Naast het goede scherm en de snelle processor heeft de Ascend D een 8 megapixel camera aan boord waarmee 1080p HD-video kan worden geschoten. Aan de voorkant zit een 1.3 megapixel waarmee je kan videobellen. Aan boord is een 1.800 mAh batterij waar je volgens Huawei met normaal gebruik twee dagen moet kunnen doen. Dit is mogelijk door een goede powermanagement die tot dertig procent langere batterijduur moet zorgen dan vergelijkbare telefoons.

De Ascend D quad is 64 mm lang en 8.9 mm dik waarmee het een van de dunste telefoons ter wereld is met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het gewicht van het toestel is 130 gram. Dolby Digital 5.1 wordt ondersteund en door de earSmart-technologie moet je weinig last van ruis hebben tijdens het bellen.

Huawei Ascend D quad XL

De XL-versie van de Ascend D quad heeft een 2.500 mAh batterij aan boord. Hierdoor wordt het toestel wel 2 mm dikker waardoor het toestel in totaal 10.9 mm dik wordt. Er zijn ook plannen om in de toekomst een versie met een 3.000 mAh batterij op de markt te brengen.

Huawei Ascend D1

De tweede telefoon die Huawei aankondigde is de Ascend D1 die qua specificaties veel overeenkomt met de Ascend D quad. Het gaat hier echter om een dualcore-telefoon. Aan boord is een TI OMAP 4460 processor geklokt op 1.5 GHz en voorzien van 1 GB RAM werkgeheugen.

Huawei Ascend D1

De Ascend D1 heeft een 4.5 inch scherm met 720p resolutie, 330ppi en een 8 megapixel camera aan de achterkant waarmee 1080p HD-video kan worden geschoten. Tevens zit er een 1.3 megapixel camera aan de voorkant om mee te videobellen en is Dolby Mobile 3.0 Plus en earSmart aanwezig.

Beschikbaarheid

De toestellen van Huawei moeten in het tweede of derde kwartaal van dit jaar op de markt komen. Hoe duur deze gaan zijn is nog niet bekend maar volgens de Chinese fabrikant zullen ze 15 tot 25 procent goedkoper zijn dan vergelijkbare toestellen van Samsung.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu