Huawei kondigt dikkere, maar licht verbeterde Ascend P6S aan

Huawei Ascend P6SHuawei heeft zonder al teveel bombarie de Ascend P6S aangekondigd: een licht verbeterde versie van de Ascend P6 die in 2013 verscheen. Dat toestel geldt nog steeds als een van de dunste Android-smartphones van dit moment. De PS6 is met 6,5 millimeter iets dikker dan zijn voorganger, maar beschikt wel over een snellere 1,6GHz-processor en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Het toestel is verder voorzien van een 4,7 inch-ips-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels en 2GB aan werkgeheugen. De twee camera’s op de smartphone beschikken over 8 en 5 megapixel. Het Huawei-toestel draait op Android met daaroverheen de Emotion UI-skin die wat wegheeft van iOS. De PS6 heeft een accucapaciteit van 2000 mAh en weegt 120 gram, maar beschikt helaas niet over 4G-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Verkrijgbaarheid Ascend P6S

Net als de P6 draait de Ascend P6 op Android 4.2 (Jelly Bean), maar vooralsnog is de telefoon niet verkrijgbaar in Nederland en België. De P6S is momenteel alleen via Huawei’s eigen webshop te koop voor een adviesprijs van circa 330 euro. Of en wanneer het toestel naar het westen komt, is niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Hieronder lees je het meest recente nieuws met betrekking tot Huawei, de Chinese elektronicafabrikant die momenteel op de derde plaats staat in de top 10 van populairste Nederlandse smartphonemerken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.