Bevestigd: Huawei krijgt 90 dagen extra tijd voor handel met Verenigde Staten – update

Erwin Vogelaar
19 augustus 2019, 14:03
2 min leestijd
Bevestigd: Huawei krijgt 90 dagen extra tijd voor handel met Verenigde Staten – update

Huawei zou nog negentig dagen extra tijd krijgen om te handelen met Amerikaanse bedrijven. Dat betekent dus onder andere langer updates van Google.

Lees verder na de advertentie.

Huawei krijgt extra tijd van de VS

De United States Department of Commerce geeft Huawei nog negentig dagen extra tijd geven om te handelen met Amerikaanse bedrijven. Dat gerucht dook dit weekend al op, en is nu bevestigd door de Amerikaanse overheid.

Huawei zou aanvankelijk op 19 augustus moeten stoppen met de handel. Dat zou onder andere betekenen dat Google geen Android-updates meer kan leveren voor Huawei-toestellen. Nu wordt die deadline verder opgeschort. Deze extra tijd is vooral bedoeld om de afwikkeling van lopende zaken met Amerikaanse providers af te ronden. Ook Google, Qualcomm en en andere bedrijven kunnen echter als voorheen door blijven samenwerken.

huawei krijgt extra tijd

Opschorten

Het is niet de eerste keer dat de Verenigde Staten de deadline voor de handelsblokkade opschort. Op 23 mei kondigde de Amerikaanse regering sancties aan tegen bedrijven die zaken willen doen met Huawei, omdat het bedrijf wordt beticht van spioneren namens de Chinese overheid. Later werd besloten om dat handelsverbod uit te stellen.

Vragen beantwoord over Huawei, Nederland en meer

De informatie rond Huawei en de handelsblokkade is best in gewikkeld, bijvoorbeeld door de gevolgen voor gebruikers in Nederland. Daarom beantwoorden we 11 vragen over het Huawei verbod met alle informatie over updates, Trump en meer. Huawei blijft ondertussen doorwerken aan zijn smartphones en updates voor Android. Zo komt in september de bèta van EMUI 10 uit. Deze software is gebaseerd op Android 10.0 (Q) en draait eerst op de Huawei Mate 30 (Pro).

De fabrikant zelf zegt dat er voor consumenten de komende tijd helemaal niets verandert. Android Q-updates zijn al volop in ontwikkeling voor veel Huawei-smartphones, en beveiligingsupdates kunnen ook na een eventuele handelsblokkade nog uitgebracht worden. De ondersteuning van Huawei-toestellen blijft dus als vanouds doorlopen.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu