De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Huawei-toestellen krijgen de Lollipop-update

Redactie
8 april 2015, 11:24
1 min leestijd
Deze Huawei-toestellen krijgen de Lollipop-update

Huawei heeft het updateschema voor zijn  mobiele apparaten  bekendgemaakt. Het eerste toestel dat Android Lollipop ontvangt, is de Mate 7. De firmware-update wordt in juni verspreid.

Lees verder na de advertentie.

Het updateschema is woensdag uitgelekt en lijkt origineel te zijn.  De Mate 7 is het eerste toestel dat Lollipop kan installeren, waarna in juli de rest van de updates volgt. Dan zijn de Ascend P7, Mate 2, Honor 6 Plus en Honor 4X aan de beurt, waarna de Ascend G7 in september de update zou moeten krijgen. Honor is het dochtermerk van Huawei, waar de Chinese fabrikant ook de updates voor regelt en verspreidt.

Huawei Lollipop-updateschema

your-device

Huawei levert met zijn Android-toestellen normaliter een vrij overheersende skin mee. Deze skin, genaamd Emotion UI, wordt ook weer in combinatie met Android Lollipop gebracht. Wat nieuw zal zijn in Android 5.0 voor de Huawei-toestellen, zijn enkele belangrijke vernieuwingen in Lollipop. Denk bijvoorbeeld aan meer doorvoeringen van het Material Design, een langere accuduur, speciale accubesparingsfunctie en verbeterde beveiliging middels encryptie.

Ook wordt het mogelijk om gastgebruikers voor smartphones toe te voegen of een app vast te pinnen, waardoor gebruikers maar één app kunnen gebruiken. Laastgenoemde is handig als het jouw toestel even uitleent aan kinderen die een spelletje willen spelen. Daarnaast zijn er nieuwe geluidsmodi toegevoegd, waaronder een geen storen- en prioriteitsmodus.

Laatste nieuws over Huawei

Bron: Gizmo China
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Ascend P7
Huawei Ascend P7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu