Huawei maakt goedkoop NFC Android-toestel

Redactie
11 juni 2011, 22:16
1 min leestijd
Huawei maakt goedkoop NFC Android-toestel

De Chinese telefoonfabrikant Huawei heeft een goedkoop Android-toestel op de markt gebracht met een NFC-chip aan boord. De Huawei Sonic is de eerste goedkope Android-telefoon met een NFC-chip aan boord. Op dit moment is de Google Nexus S de enige telefoon op de Nederlandse markt met een NFC-chip, maar dat is niet echt een budgetmodel.

De Huawei Sonic wordt aangedreven door een 600MHz Qualcomm processor, heeft een 3,5 inch capacatief touchscreen en standaard draait er Android 2.3.3 (Gingerbread) op het toestel. Deze specificaties zijn vergelijkbaar met toestellen aan de ‘onderkant van de markt’.

Dezelfde processor kan namelijk ook teruggevonden worden in de HTC Wildfire S. De Sonic is echter de enige telefoon in deze categorie die wél NFC ondersteunt, wat bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor contactloze transacties, zoals het afrekenen bij de kassa of het inchecken op een locatie of in het openbaar vervoer. Huawei heeft nog geen datum bekend gemaakt waarop het toestel in de Benelux zal verschijnen. Op dit moment hebben alleen een Spaanse en Turkse provider bekend gemaakt dat zij het toestel in hun assortiment zullen opnemen. Of de telefoon ook daadwerkelijk onder de naam ‘Huawei Sonic’ zal worden verkocht is nog niet duidelijk. Providers geven toestellen van Huawei meestal een eigen naam. De in 2010 verschenen Vodafone 845 is hier een voorbeeld van.

Lees verder na de advertentie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu