Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Huawei bevestigt monsteraccu Mate 10: vergeleken met de concurrentie

Erwin Vogelaar
5 oktober 2017, 20:25
2 min leestijd
Huawei bevestigt monsteraccu Mate 10: vergeleken met de concurrentie

Huawei bevestigt dat de Mate 10-accu een capaciteit van maar liefst 4000mAh heeft. Hiermee zit het toestel ruim boven de concurrentie.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 10-accu en de concurrentie

We hadden al geruchten gehoord, maar nu heeft Huawei het bevestigd: het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf, de Mate 10, krijgt een accu met een capaciteit van 4000mAh. Een oprechte monsteraccu dus. Hiermee moet het toestel een dag lang zonder problemen draaien.

Huawei bevestigt het gerucht via een tweet. Het bedrijf plaatst de afgelopen dagen regelmatig teasers voor het nieuwe toestel op Twitter. Deze teasers zijn redelijk vaag, met een nadruk op kunstmatige intelligentie. Het toestel heeft een ingebouwde AI-chip waarmee Huawei de concurrentie met bedrijven als Samsung, Apple en Google wil aangaan. De nieuwste teaser is echter heel concreet: het toestel krijgt een 4000mAh-accu.

Hoeveel is 4000mAh nou eigenlijk? Want zit de concurrentie daar niet dichtbij? De meeste vlaggenschepen nu op de markt hebben een accu die niet groter is dan 3500mAh. Een kort lijstje met de opvallendste toestellen van het moment:

Het mag duidelijk zijn dat de Mate 10 er met kop en schouders bovenuit steekt. Tenminste, qua capaciteit. Dit hoge getal geeft namelijk geen garantie dat de accu langer meegaat dan bovenstaande toestellen. Dat ligt volledig aan hoe zuinig het toestel is. Wellicht vraag de nieuwe Kirin 970-chip met ingebouwde kunstmatige intelligentie wel extra veel van de smartphone en dus de accu. Het ziet er in ieder geval naar naar uit dat je het einde van de dag veilig gaat halen met dit toestel.

Op 16 oktober onthult Huawei de Mate 10 officieel. Waarschijnlijk laat het bedrijf dan een Mate 10 Lite, Mate 10 en Mate 10 Pro zien.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu