Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo ziet de Huawei Mate 10 met voorkantvullend scherm er uit

Thomas Haenen
7 september 2017, 16:10
1 min leestijd
Zo ziet de Huawei Mate 10 met voorkantvullend scherm er uit

Het duurt nog iets meer dan een maand tot de Huawei Mate 10 officieel aangekondigd wordt, maar foto’s van het toestel zijn nu al uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 10-design opgedoken

De Huawei Mate 10 wordt het volgende vlaggenschip met een voorkantvullend scherm, zo blijkt uit een afbeelding die op Slashleaks verschenen is. Daarop zou een losse voorkant van de smartphone te zien zijn. Aan de zijkanten zitten slechts minimale randen, met aan de bovenkant ruimte voor een speaker en aan de onderkant het logo van de fabrikant. De afmetingen van het scherm zijn onbekend, maar eerdere bronnen speculeerden over een formaat van 6 inch. Door de kleine randen zou het toestel echter toch handzaam zijn.

Huawei volgt daarmee in de voetsporen van verschillende van zijn concurrenten. Dit najaar beschikken de LG V30 en Samsung Galaxy Note 8 ook al over een voorkantvullend scherm. Daarnaast presenteert Apple volgende week waarschijnlijk de iPhone 8 met een soortgelijk design.

Mate 10 & Mate 10 Pro in de maak

Hoewel het bijschrift vermeldt dat het om een foto van de Huawei Mate 10 Pro gaat, komt het design van deze Pro-variant waarschijnlijk overeen met het standaardmodel. Beide smartphones krijgen een voorkantvullend scherm voorop en een dubbele camera achterop mee, maar het Pro-model krijgt meer werkgeheugen en opslagruimte.

Huawei bevestigde eerder deze week al dat de Mate 10-onthulling plaats vindt op 16 oktober, op een evenement in München. Het bedrijf presenteerde dit weekend bovendien al de Kirin 970-chipset die als eerste in de Mate 10 gebruikt gaat worden. De nieuwe chipset heeft een focus op ingebouwde kunstmatige intelligentie, die de acties en interesses van de gebruiker voorspellen. Dat zorgt voor minder accuverbruik én slimme nieuwe functies, zoals realtime vertalingen en stembesturing.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: SlashLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu