Huawei Mate 10 Lite krijgt gezichtsherkenning met update

Michel van 't Klaphek
15 februari 2018, 20:33
2 min leestijd
Huawei Mate 10 Lite krijgt gezichtsherkenning met update

Binnenkort kun je ook de betaalbare Huawei Mate 10 Lite ontgrendelen met je gezicht. Daarnaast wordt het gemakkelijker om foto’s te personaliseren, door achtergronden en effecten toe te voegen.

Gezichtsherkenning voor Huawei Mate 10 Lite

In navolging van onder meer de iPhone X en OnePlus 5T krijgt ook de Huawei Mate 1o Lite een vorm van gezichtsontgrendeling. Hierdoor herkent de telefoon je gezicht en ontgrendelt het scherm enkel wanneer je in de frontcamera kijkt. Het maakt hierbij niet uit of je bijvoorbeeld een pet draagt; de techniek scant meerdere kenmerken van je gezicht.

In 2017 kwamen de eerste telefoons met goede gezichtsherkenningstechnieken op de markt. Het gaat hierbij echter veelal om high-end smartphones. De Mate 10 Lite is één van de eerste toestellen uit het middensegment met gezichtsontgrendeling. In het persbericht spreekt Huawei over Face Unlock. OnePlus noemt zijn feature ook zo, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om aparte technieken.

Lees ook: Van Face Unlock tot irisscanners: welke schermvergrendeling is het beste?

AR Lens

De update voegt ook AR Lens toe. Hierdoor kun je foto’s meer personaliseren, door achtergronden en effecten toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld de Eiffeltoren als achtergrond gebruiken en konijnenoren toevoegen. De toegevoegde waarde is dat je dit vanuit de camera-app doet, en geen andere apps hoeft te gebruiken voor de nabewerking van foto’s.

Huawei Mate 10 Lite AR Lens

Dat is waarschijnlijk ook de redenering achter de toegevoegde mogelijkheden. Apps als Instagram en Snapchat werken natuurlijk al veel langer met dergelijke effecten en zijn mede hierdoor zo populair.

Eind maart beschikbaar

De update rolt eerst uit naar een proefgroep van 1000 Mate 10 Lite-exemplaren. Vervolgens worden alle smartphones eind maart van de update voorzien. De bestandsgrootte is onbekend. Desalniettemin is het verstandig om hem via een wifi-netwerk binnen te hengelen: zo voorkom je onverwachte kosten.

De Huawei Mate 10 Lite kenmerkt zich door het voorkantvullende scherm, dat 5,9 inch meet en een resolutie van 2160 bij 1080 pixels heeft. Onder de motorkap zit een Kirin 659-chip, 4GB RAM, 32GB opslag en 3340 mAh-accu. Ook aanwezig is een dubbele camera (16 + 2 megapixel) en vingerafdrukscanner aan de achterkant. Check de uitgebreide Huawei Mate 10 Lite review voor meer informatie over het toestel.

Houd de nieuwsbrief of Android Planet-app in de gaten, zodat je weet wanneer de update beschikbaar is!

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Lite
Huawei Mate 10 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu